BILA-HAUT OCCULTUM LAPIDEM 2014 Michel Chapoutier
92 puncte Parker. Best value for the money!
Domeniul Bila-Haut este detinut si administrat astazi de echipa binecunoscutului oenolog Michel Chapoutier. Bila-Haut se ridica la aproape 150 de metri deasupra nivelului marii si cuprinde 75 de hectare de podgorii ce respecta tehnicile bio-dinamice de cultivare. Astfel, rezulta vinuri spectaculoase si rafinate, asa cum este si acest cuvee Occultum Lapidem Rouge 2014. Vinul surprinde inca de la prima vedere prin culoarea intensa, rosu granat inchis, dar si prin aromele, discrete la inceput, de grafit si piele. Apoi, simti tentele de piper, fructe negre si tufaris. Gustul este unul bogat, dens, iar finalul lung devine suculent si solar, surprinzand prin prospetime si taninurile delicate. Temperatura de servire optima este de 16-18 grade Celsius, iar vinul merge cel mai bine cu mancaruri ceva mai grase, de la preparate din porc, vita, miel, gratare pana la pizza sau paste.
92 puncte Parker. Best value for the money!
Domeniul Bila-Haut este detinut si administrat astazi de echipa binecunoscutului oenolog Michel Chapoutier. Bila-Haut se ridica la aproape 150 de metri deasupra nivelului marii si cuprinde 75 de hectare de podgorii ce respecta tehnicile bio-dinamice de cultivare. Astfel, rezulta vinuri spectaculoase si rafinate, asa cum este si acest cuvee Occultum Lapidem Rouge 2014. Vinul surprinde inca de la prima vedere prin culoarea intensa, rosu granat inchis, dar si prin aromele, discrete la inceput, de grafit si piele. Apoi, simti tentele de piper, fructe negre si tufaris. Gustul este unul bogat, dens, iar finalul lung devine suculent si solar, surprinzand prin prospetime si taninurile delicate. Temperatura de servire optima este de 16-18 grade Celsius, iar vinul merge cel mai bine cu mancaruri ceva mai grase, de la preparate din porc, vita, miel, gratare pana la pizza sau paste.