Pentru un vin provenit dintr-o zonă cunoscută pentru temperaturile sale anuale ridicate, are o prospețime și o precizie de invidiat. Un vin gustos, echilibrat, cu o considerabilă componentă fructată și o exprimare armonioasă. Etalează arome dense de coacăze negre și gemuri de cireșe amărui și vișine negre, completate de note de vanilie, ciocolată amăruie și condimente exotice dulci, dar și de niște senzații lejere de cerneală și fum. Are o corpolență medie, taninuri bine șlefuite, dar prezente și o aciditate suculentă, care rezonează în postgustul fructat, bine dozat,...
Deschide review
Pentru un vin provenit dintr-o zonă cunoscută pentru temperaturile sale anuale ridicate, are o prospețime și o precizie de invidiat. Un vin gustos, echilibrat, cu o considerabilă componentă fructată și o exprimare armonioasă. Etalează arome dense de coacăze negre și gemuri de cireșe amărui și vișine negre, completate de note de vanilie, ciocolată amăruie și condimente exotice dulci, dar și de niște senzații lejere de cerneală și fum. Are o corpolență medie, taninuri bine șlefuite, dar prezente și o aciditate suculentă, care rezonează în postgustul fructat, bine dozat, conferindu-i prospețime și ritm. Bineînțeles că este un vin excelent pentru wine-geeks, dar în același timp poate să reprezinte o mare surpriză pentru iubitorii de vinuri mai democratice, așa-numitele "bombe de fruct ".
Inchide review
Specialitatea regiunii spaniole Jumilla e soiul Monastrell, cunoscut și ca Mourvedre, care aici e în patria lui, cu condiții excelente, vii vechi, și vinificatori cu experiență. Să nu ne speriem de nivelul alcoolului de 15%, căci e extrem de bine integrat chiar și la o servire la temperatura camerei. Oferă un mix de note bogate, fructe coapte și măsline negre sărate, cu o textură densă și tanini bine reliefați. Finalul aduce o tentă mai exotică, de ceai negru. Ca și potrivire culinară, mergem direct spre un piept de rață cătit în grăsime proprie, cu sos de smochine și...
Deschide review
Specialitatea regiunii spaniole Jumilla e soiul Monastrell, cunoscut și ca Mourvedre, care aici e în patria lui, cu condiții excelente, vii vechi, și vinificatori cu experiență. Să nu ne speriem de nivelul alcoolului de 15%, căci e extrem de bine integrat chiar și la o servire la temperatura camerei. Oferă un mix de note bogate, fructe coapte și măsline negre sărate, cu o textură densă și tanini bine reliefați. Finalul aduce o tentă mai exotică, de ceai negru. Ca și potrivire culinară, mergem direct spre un piept de rață cătit în grăsime proprie, cu sos de smochine și oțet balsamic.
Inchide review
Un vin deosebit pentru întâlnirea de azi, pentru care care îi mulțumesc în primul rând lui Bartolomé Abellán, enologul cramei Juan Gil din Jumilla (Spania) și apoi băieților de la Un vin pe zi, care mi l-au dat să-l degust și m-au încântat. Eticheta argintie este una cu ștate vechi de bune critici internaționale, ceea ce înseamnă că brandul, deși foarte accesibil ca preț, obligă la calitate premium. Dovada stă și în oferta de azi, care vă propune un vin bogat și fructat, destul de amplu, cu note impresionante de afine,...
Deschide review
Un vin deosebit pentru întâlnirea de azi, pentru care care îi mulțumesc în primul rând lui Bartolomé Abellán, enologul cramei Juan Gil din Jumilla (Spania) și apoi băieților de la Un vin pe zi, care mi l-au dat să-l degust și m-au încântat. Eticheta argintie este una cu ștate vechi de bune critici internaționale, ceea ce înseamnă că brandul, deși foarte accesibil ca preț, obligă la calitate premium. Dovada stă și în oferta de azi, care vă propune un vin bogat și fructat, destul de amplu, cu note impresionante de afine, smochine, ceva coacăze negre și ciocolată amăruie, pe un corp amplu cu tanini moi. Vinul (Monastrell sau Mourvedre, cum vă place!) este îmblânzit de maturarea la baric, are un finish lung și un parcurs mai degrabă proaspăt în care alcoolul generos este foarte bine camuflat.
Inchide review
Pentru un vin provenit dintr-o zonă cunoscută pentru temperaturile sale anuale ridicate, are o prospețime și o precizie de invidiat. Un vin gustos, echilibrat, cu o considerabilă componentă fructată și o exprimare armonioasă. Etalează arome dense de coacăze negre și gemuri de cireșe amărui și vișine negre, completate de note de vanilie, ciocolată amăruie și condimente exotice dulci, dar și de niște senzații lejere de cerneală și fum. Are o corpolență medie, taninuri bine șlefuite, dar prezente și o aciditate suculentă, care rezonează în postgustul fructat, bine dozat,...
Deschide review
Pentru un vin provenit dintr-o zonă cunoscută pentru temperaturile sale anuale ridicate, are o prospețime și o precizie de invidiat. Un vin gustos, echilibrat, cu o considerabilă componentă fructată și o exprimare armonioasă. Etalează arome dense de coacăze negre și gemuri de cireșe amărui și vișine negre, completate de note de vanilie, ciocolată amăruie și condimente exotice dulci, dar și de niște senzații lejere de cerneală și fum. Are o corpolență medie, taninuri bine șlefuite, dar prezente și o aciditate suculentă, care rezonează în postgustul fructat, bine dozat, conferindu-i prospețime și ritm. Bineînțeles că este un vin excelent pentru wine-geeks, dar în același timp poate să reprezinte o mare surpriză pentru iubitorii de vinuri mai democratice, așa-numitele "bombe de fruct ".
Inchide review
Specialitatea regiunii spaniole Jumilla e soiul Monastrell, cunoscut și ca Mourvedre, care aici e în patria lui, cu condiții excelente, vii vechi, și vinificatori cu experiență. Să nu ne speriem de nivelul alcoolului de 15%, căci e extrem de bine integrat chiar și la o servire la temperatura camerei. Oferă un mix de note bogate, fructe coapte și măsline negre sărate, cu o textură densă și tanini bine reliefați. Finalul aduce o tentă mai exotică, de ceai negru. Ca și potrivire culinară, mergem direct spre un piept de rață cătit în grăsime proprie, cu sos de smochine și...
Deschide review
Specialitatea regiunii spaniole Jumilla e soiul Monastrell, cunoscut și ca Mourvedre, care aici e în patria lui, cu condiții excelente, vii vechi, și vinificatori cu experiență. Să nu ne speriem de nivelul alcoolului de 15%, căci e extrem de bine integrat chiar și la o servire la temperatura camerei. Oferă un mix de note bogate, fructe coapte și măsline negre sărate, cu o textură densă și tanini bine reliefați. Finalul aduce o tentă mai exotică, de ceai negru. Ca și potrivire culinară, mergem direct spre un piept de rață cătit în grăsime proprie, cu sos de smochine și oțet balsamic.
Inchide review
Un vin deosebit pentru întâlnirea de azi, pentru care care îi mulțumesc în primul rând lui Bartolomé Abellán, enologul cramei Juan Gil din Jumilla (Spania) și apoi băieților de la Un vin pe zi, care mi l-au dat să-l degust și m-au încântat. Eticheta argintie este una cu ștate vechi de bune critici internaționale, ceea ce înseamnă că brandul, deși foarte accesibil ca preț, obligă la calitate premium. Dovada stă și în oferta de azi, care vă propune un vin bogat și fructat, destul de amplu, cu note impresionante de afine,...
Deschide review
Un vin deosebit pentru întâlnirea de azi, pentru care care îi mulțumesc în primul rând lui Bartolomé Abellán, enologul cramei Juan Gil din Jumilla (Spania) și apoi băieților de la Un vin pe zi, care mi l-au dat să-l degust și m-au încântat. Eticheta argintie este una cu ștate vechi de bune critici internaționale, ceea ce înseamnă că brandul, deși foarte accesibil ca preț, obligă la calitate premium. Dovada stă și în oferta de azi, care vă propune un vin bogat și fructat, destul de amplu, cu note impresionante de afine, smochine, ceva coacăze negre și ciocolată amăruie, pe un corp amplu cu tanini moi. Vinul (Monastrell sau Mourvedre, cum vă place!) este îmblânzit de maturarea la baric, are un finish lung și un parcurs mai degrabă proaspăt în care alcoolul generos este foarte bine camuflat.
Inchide review