Sorin Stelian

Pasionat de vinuri

Nu mai stiu exact cum m-am indragostit de vin. Probabil ca s-a intamplat pe o terasa deasupra unui bulevard, observand uimit cum se oglindesc energia si tumultul oamenilor de dedesubt intr-un simplu pahar de Riesling. Ma gandesc deci ca a bea un pahar de vin nu e doar o placere, ci si un mijloc de a cunoaste lumea. Si nu unul pentru cei lenesi, pentru ca vinul bun trezeste curiozitatea, te face sa iubesti diversitatea, te indeamna sa calatoresti. Nu sunt un critic de vin, ci un iubitor al lui - am incercat multe vinuri, le-am privit cu atentie si curiozitate si m-am simtit uneori suficient de curajos incat sa scriu despre ele. Mi se pare ca cel mai bun lucru pe care-l poti face cand scrii despre vinuri este sa le recomanzi pe acelea care te-au transportat, intr-un fel sau altul, din locul in care te aflai. Da, cred ca mi-am amintit cum am devenit pasionat de vin: am citit undeva o recomandare inspirata.

Comentariile lui Sorin Stelian
  • TAMARI MALBEC...Tamari TAMARI MALBEC SPECIAL SELECTION 2018 18 martie 2019

    Nu va lasati intimidati de anul de pe eticheta (2018), treaba asta e perfect pregatita de baut. Mult fruct in declinarile specifice Malbec-ului, un pic de condiment, gust suculent, cu aciditate vie, tanini fini si nu tocmai abundenti, final suprinzator de lung, in tonuri condimentate. E mai degraba un vin de zi cu zi, nu se va innobila la sticla, dar e foarte placut si de unul singur, si cu mancare. In cazul meu, a mers perfect cu un burger cu carne buna, un pic grasa, facuta mediu - cu care aciditatea si "fructul" s-au potrivit de minune.

  • 12 E MEZZO -...Varvaglione 12 E MEZZO - NEGROAMARO DEL SALENTO 2016 12 martie 2019

    Un Negroamaro usor, foarte baubil, fara mari valente de complexitate. Fructat si proaspat, cu ceva note vanilate, corp subtirel si catifelat, neagresiv. Pare vinul ideal pentru o seara din mijlocul saptamanii sau chiar pentru un mic pahar la pranz. Mai ales ca la doar 12,5% alcool (de acolo vine se pare acel "12 e mezzo") nu va crea mari probleme.

  • SIDERAL 2016San Pedro SIDERAL 2016 08 martie 2019

    Desi e dominat de Cabernet Sauvignon, vinul de azi e in primul rand intens aromat, cu sugestii de fructe dulci, suculente; in timp ce in gust taninii prefera un rol secundar, lasand textura onctuoasa, dulceata si aciditatea sa se joace in voie cu simturile. Pe scurt, un vin delicios, dar inzestrat cu seriozitate.

  • SER LAPO CHIANTI...Mazzei SER LAPO CHIANTI CLASSICO RISERVA 2014 05 martie 2019 Azi ne intalnim cu un Chianti serios, care incepe sa se apropie de varsta optima de consum - desi as zice ca mai are un pic pana acolo. Arome de cirese in diverse grade de preparare termica: proaspete, gemuri, la cuptor; apoi si ceva note condimentate si usor "funky" sau, cum ar zice romanul, de grajd. Nu va asteptati insa la ceva exuberant, ci la echilibru. Gustul e suplu, cu aciditate serioasa si tanini care nu se sfiesc sa muste degustatorul neatent, iar finalul se stinge incet, in nuante de tutun si condimente.
  • DAGON CLAN HAR ROZE...Dagon Winery DAGON CLAN HAR ROZE 2017 04 martie 2019

    Prospetime. Asta as spune daca ar trebui sa descriu vinul de azi intr-un singur cuvant. E, desigur, neobisnuit pentru Dealu Mare, dar in doar cativa ani cei de la Dagon Clan au demonstrat ca e posibil sa faci vinuri vii, usor de baut, pana si in acea zona batuta de soare si popoare migratoare. Si nu e vorba doar de aciditatea care, cu tot cu fermentatie malolactica, pare foarte ridicata. Aromele merg si ele in directia prospetimii, combinand fructul copt cu citrice, frunze verzi si condimente. Apoi gustul e si el suplu, cu un strop de zahar rezidual in plus fata de recoltele anterioare - lucru care face vinul prietenos fara sa-i stirbeasca din caracter. Nu stiu altii cum sunt, dar mie mi s-a terminat sticla un pic cam repede, deci as zice ca merita incercat.

  • ALIRA CONCORDIA 2015WineRo ALIRA CONCORDIA 2015 04 martie 2019

    Intr-un stil mai proaspat, suculent si condimentat decat ne-au obisnuit vinurile de la Alira, acest cupaj de Feteasca Neagra si Merlot e repede si lin curgator, plin de vino-ncoa si pur si simplu prietenos. Aromatica foarte condimentata si caracterul direct, suplu si echilibrat s-au potrivit de minune cu una din activitatile traditionale ale acestei perioade: impodobitul bradului.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

EPICENTRUM MUSCAT OTTONEL & ALIGOTE 2017 - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018 Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.