Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Razvan Avram

Pasionat de vinuri

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram
  • ALIRA CHAMPAGNE J....WineRo ALIRA CHAMPAGNE  J. DE TELMONT 16 decembrie 2018

    Iata o premiera pe piata spumantelor de la noi: un private label facut pentru Alira de catre “J. de Telmont” - o prestigioasa casa de sampanie din regiunea Reims, adica, cum s-ar zice, “chiar de la mama ei”. Vinul de baza este un asamblaj clasic pentru regiunea Champagne (Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Meunier), refermentat in sticla si maturat timp de 30 de luni pe drojdii fine. Restul de zahar, foarte discret, il incadreaza la categoria “brut” si este prezent doar atat cat sa rotunjeasca gustul. Culoarea este galben intens, cu irizatii metalice, iar perlarea este fina si intensa. Nasul, sobru si complex, vine cu fructe confiate, ierburi aromatice, tuse de patiserie si impresii discret minerale. Corpul este cremos, cu alcool bine evidentiat si cu o aciditate zglobie. Gustul etaleaza arome elegante de piersici si smochine coapte, note de coaja de paine proaspata si senzatii amarui mentolate. Finalul este condimentat si foarte racoritor, lasand o cuceritoare iluzie de pelin. Un vin de sarbatoare si de gastronomie fina.

  • PAPALE PRIMITIVO DI...Varvaglione PAPALE PRIMITIVO DI MANDURIA 2016 13 decembrie 2018

    Un vin din sudul extrem al Italiei continentale, obtinut din Primitivo, un soi de referinta pentru regiunea Puglia. Papale are un caracter fierbinte si intens, din toate punctele de vedere: culoare, arome, taninuri si alcool. In pahar, lichidul este dens, visiniu spre negru, aproape opac. Nasul emana cerneluri, carne cruda si fructe negre confiate. Corpul este solid, sprijinindu-se pe alcoolul bine evidentiat si pe o structura de taninuri ferme si dulci. Gustul graviteaza in jurul unui nucleu de fructe gemoase, cu multe afine, mure si visine supracoapte. Postgustul, prelung, lasa senzatii de coacaze, ciocolata neagra si scortisoara. Un vin care se simte foarte bine insotit de preparate din vita cu sos rosu, bine condimentate. O decantare de minimum o ora si o temperatura de servire de 14-16 grade vor pune cu adevarat in valoare acest vin masiv si, totusi, extrem de elegant.

  • ALIRA CONCORDIA 2015WineRo ALIRA CONCORDIA 2015 10 decembrie 2018

    Se pare ca armonia in familie e o tema perena. Daca in mitologia romana ea era intruchipata de catre zeita Concordia, in prezent, lucrurile s-au mai complicat un pic. Fara a intra, insa, in sfera filosofiei, azi putem degusta Concordia 2015, acest cupaj de Feteasca Neagra si Merlot, provenind din regiunea dobrogeana Aliman. Vinul este un fericit mariaj intre cele doua soiuri si un bun exemplu de armonie intre aromele de fruct si cele de lemn. Culoarea este rubinie, cu bordura stacojie, iar nasul, elegant, vine cu prune afumate, lemn dulce si vanilie. Alcoolul este destul de prezent in corp, iar taninurile sunt catifelate si dulci. Gustul este centrat pe cirese amare, visine supra coapte si ierburi condimentate. Postgustul este lung, cu fructe rosii zemoase, lasand senzatii dulci-amarui, de ciocolata neagra. Daca este putin racit (14-16 grade), vinul se dovedeste "de cursa lunga" si bun prieten cu gastronomia.

  • MARIUS - GRENACHE...Michel Chapoutier MARIUS - GRENACHE SYRAH 2017 07 decembrie 2018

    Acest vin are un singur defect: este prea ieftin pentru cata placere livreaza si cred ca ar fi pe deplin indreptatit sa primeasca o mentiune "best-buy" la UnVinPeZi. Avem de-a face cu un cupaj de 65% Grenache si 35% Syrah, maturat in bazin de beton, fara aportul lemnului, dupa metoda traditionala din Languedoc. Rezultatul este un vin intens si expresiv, care etaleaza toata frumusetea fructului, fara niciun fel de machiaj. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura rosie, iar nasul e sobru, cu fructe negre, condimente si senzatii migdalate. Corpul mediu, cu taninuri catifelate si dulci, integreaza perfect alcoolul si aciditatea. Gustul debuteaza cu un mix de coacaze, mure si visine supracoapte care, dupa o scurta evolutie in pahar, face loc unor delicate senzatii florale si minerale. Postgustul prelung lasa impresii de sambure de cireasa amara, smochine si piper negru. O decantare de 1 ora si, mai ales, o temperatura de servire care sa nu depaseasca 10 grade sunt mai mult decat recomandate. Ca si sfatul de a nu rata acest veritabil chilipir.

  • 12 E MEZZO -...Varvaglione 12 E MEZZO - PRIMITIVO DEL SALENTO 2016 07 decembrie 2018

    Gama "12 e mezzo" a producatorului Varvaglione din Puglia are 4 vinuri - albe, roze si rosii, toate din soiuri locale din Salento, ale caror numitor comun este cel putin original: concentratia alcoolica de 12.5%. Vinul de fata este obtinut din Primitivo si are o viguroasa componenta aromatica de fructe rosii supracoapte, bine invaluita in note de baric prajit. Culoarea este visiniu inchis, iar nasul aduce prune si praf de cacao. Corpul este suplu, cu alcool bine integrat si taninuri coapte si dulci. Gustul este centrat pe un nucleu de magiun afumat si cirese negre, la care se adauga senzatii de tabac, ciocolata amara si lemn. Postgustul este lung, cu impresii dulcege si aluzii de scortisoara si vanilie. Are nevoie de minimum o ora de oxigenare pentru ca fructul sa iasa din invelisul de lemn si de o temperatura de servire de maxim 14-16 grade. Un vin intens si neobisnuit, care poate fi o foarte buna poarta de intrare in lumea vinurilor din sudul extrem al Italiei continentale.

  • ENIRA RESERVA 2014Bessa Valley ENIRA RESERVA 2014 04 decembrie 2018

    Un vin foarte tanar si totusi perfect slefuit, gata de baut chiar acum. Enira Reserva este un cupaj complex de Syrah, Merlot, Petit Verdot si Cabernet Sauvignon, maturat 18 luni in baricuri de stejar. Culoarea este visiniu opac, iar nasul, intens si aristocratic, aduce coacaze, piper negru si pielarie. Corpul este rotund, cu taninuri extrem de moi, o buna aciditate si alcool insesizabil. Gustativ este centrat pe fructe rosii de padure (afine si mure), ciocolata amara, iar in plan secund, apar discrete senzatii de tabac si vanilie. Postgustul mediu lasa impresii de lemn dulce si fine aluzii minerale. O buna alegere pentru cei care prefera vinurile carnoase si complexe, dar nu doresc sa fie agresati de astringenta taninurilor.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

ROSSO DI MONTALCINO 2016 - Argiano
Argiano

91 puncte James Suckling ,  90  puncte Wine Spectator Argiano a facut istorie in zona viticola Montalcino, devenind in timp unul dintre producatorii de...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.