Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Razvan Avram

Pasionat de vinuri

Lenes rafinat cu puseuri idealiste. Cand nu trandaveste, nu mediteaza sau nu hoinareste, isi ocupa timpul liber cu proiecte de comunicare si marketing. "Sunt un entuziast care incearca sa aduca vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastra, dar care au pretentii firesti pentru secolul in care traim".

Comentariile lui Razvan Avram
  • PHILIP 2014Mazzei PHILIP 2014 29 octombrie 2018

    Familia Mazzei face vinuri in Toscana pret de 24 de generatii, iar Philip Mazzei, in memoria caruia a fost produs acest vin, a fost contemporan si prieten apropiat cu Thomas Jefferson, autorul Declaratiei de Independenta a Statelor Unite. Prietenia celor doi a fost atat de stransa, incat Jefferson, atunci cand a scris celebra fraza "toti oamenii au fost creati egali", a parafrazat, de fapt, din scrierile lui Mazzei. Dar sa lasam istoria si sa ne intoarcem la vin. Avem de-a face cu un Cabernet Sauvignon toscan, fin si elegant, cu un perfect echilibru intre fruct si lemn. Culoarea este visinie, cu bordura purpurie, iar nasul, sobru, aduce senzatii de coacaze, carne cruda si note vegetale, de pamant reavan. Corpul este suplu, ca un bici din piele florentina, cu taninuri perfect rotunjite si alcool impecabil integrat. Gustul vine cu multe fructe negre de padure, lemn dulce si ciocolata amaruie. Potgustul e lung si memorabil, lasand note de visine supra coapte si senzatii de condimente exotice si tabac. Un vin care m-a convins, pentru a nu stiu cata oara, ca un Cabernet Sauvignon din Toscana poate fi o arma redutabila.

  • ROMA ROSSO 2017Poggio le Volpi ROMA ROSSO 2017 29 octombrie 2018

    O combinatie eclectica de Montepulciano, Syrah si Cesanese (soi cultivat aproape exclusiv in regiunea Lazio), un cupaj supus unei foarte scurte maturari intr-o combinatie de baricuri si butoaie mari de stejar. Rezultatul este un vin tanar, ce reuneste doua calitati aparent incompatibile: complexitate si lejeritate. Culoarea este rubiniu inchis, iar nasul este intens, cu cirese negre, condimente si note balsamice. Corpul este foarte suplu, cu o buna aciditate, taninuri bine finisate si alcool perfect integrat. Gustul vine cu un amestec echilibrat de coacaze, mure si prune, la care se adauga, pe fundal, senzatii de vanilie si cacao. Postgustul, lung si elegant, lasa impresii de fructe rosii si o discreta astringenta care te imbie, degraba, la inca un pahar. L-am incercat alaturi de un ragout de vita cu ciuperci si a fost dragoste la prima vedere.

  • GIGONDAS 2016Chateau de Saint Cosme GIGONDAS 2016 18 octombrie 2018

    70% Grenache, 14% Syrah, 15% Mourvèdre, 1% Cinsault. Pare complicat? Nici vorba! Aceste procente reprezinta, pur si simplu, formula matematica a fericirii, in viziunea unui celebru producator din sudul vaii Ronului. “Gigondas” este un vin maturat timp de un an intr-o combinatie (ceva mai rar intalnita, ce-i drept) de butoaie noi, butoaie vechi si tancuri de beton, dupa care este imbuteliat fara filtrare. Are o splendida culoare visiniu inchis si un nas complex, cu fructe negre de padure, note intens minerale si senzatii dulci condimentate. Corpul este masiv, cu taninuri ferme si cu o frumoasa astringenta. Gustul este puternic si multistratificat, aducand un amestec bine echilibrat de mure, afine si dude, la care se adauga, in plan secund, aluzii de ciocolata neagra si lavanda. Postgustul este prelung, lejer amarui, lasand pe cerul gurii impresii de menta si piper alb. Un vin inca foarte tanar, dar cu un excelent potential de evolutie in urmatorii 10 ani. Daca punem la socoteala si cele 93/100 puncte pe care tocmai le-a primit de la Robert Parker/Wine Advocate, poate ca n-ar fi o idee rea sa-l degustati chiar acum.

  • 12 E MEZZO -...Varvaglione 12 E MEZZO - PRIMITIVO DEL SALENTO 2016 16 octombrie 2018

    Gama "12 e mezzo" a producatorului Varvaglione din Puglia are 4 vinuri - albe, roze si rosii, toate din soiuri locale din Salento, ale caror numitor comun este cel putin original: concentratia alcoolica de 12.5%. Vinul de fata este obtinut din Primitivo si are o viguroasa componenta aromatica de fructe rosii supracoapte, bine invaluita in note de baric prajit. Culoarea este visiniu inchis, iar nasul aduce prune si praf de cacao. Corpul este suplu, cu alcool bine integrat si taninuri coapte si dulci. Gustul este centrat pe un nucleu de magiun afumat si cirese negre, la care se adauga senzatii de tabac, ciocolata amara si lemn. Postgustul este lung, cu impresii dulcege si aluzii de scortisoara si vanilie. Are nevoie de minimum o ora de oxigenare pentru ca fructul sa iasa din invelisul de lemn si de o temperatura de servire de maxim 14-16 grade. Un vin intens si neobisnuit, care poate fi o foarte buna poarta de intrare in lumea vinurilor din sudul extrem al Italiei continentale.

  • MARIUS - GRENACHE...Michel Chapoutier MARIUS - GRENACHE SYRAH 2017 13 octombrie 2018

    Acest vin are un singur defect: este prea ieftin pentru cata placere livreaza si cred ca ar fi pe deplin indreptatit sa primeasca o mentiune "best-buy" la UnVinPeZi. Avem de-a face cu un cupaj de 65% Grenache si 35% Syrah, maturat in bazin de beton, fara aportul lemnului, dupa metoda traditionala din Languedoc. Rezultatul este un vin intens si expresiv, care etaleaza toata frumusetea fructului, fara niciun fel de machiaj. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura rosie, iar nasul e sobru, cu fructe negre, condimente si senzatii migdalate. Corpul mediu, cu taninuri catifelate si dulci, integreaza perfect alcoolul si aciditatea. Gustul debuteaza cu un mix de coacaze, mure si visine supracoapte care, dupa o scurta evolutie in pahar, face loc unor delicate senzatii florale si minerale. Postgustul prelung lasa impresii de sambure de cireasa amara, smochine si piper negru. O decantare de 1 ora si, mai ales, o temperatura de servire care sa nu depaseasca 10 grade sunt mai mult decat recomandate. Ca si sfatul de a nu rata acest veritabil chilipir.

  • PRIMITIVO DI...San Marzano PRIMITIVO DI MANDURIA TALO 2016 12 octombrie 2018

    Primitivo este un soi calator. Originar din Croatia - unde este cunoscut si sub numele de Tribidrag, el emigreaza, in secolul 18, catre sudul Italiei, gasindu-si caminul spiritual in regiunea Manduria. Aici, beneficiind de o clima calda si uscata, vinul obtinut din Primitivo are o personalitate asijderea zonei: este dens, intens si “fierbinte”. Pe scurt, un vin remarcabil. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura purpurie, iar nasul, complex, aduce fructe negre de padure, note minerale si o subtila nuanta de piper si anason. Corpul este masiv, construit pe o concentratie alcoolica importanta, o buna aciditate si un mic rest de zahar ce rotunjeste, subtil, tot edificiul. Textura este compacta, cu taninuri fine, dar foarte prezente la datorie. Gustul, intens, este centrat pe cirese amare, coacaze si magiun de prune, la care se adauga, in plan secund, ciocolata neagra si note vanilate. Postgustul, lung si intens, lasa senzatii dulci amarui, migdalate si discret condimentate. Are nevoie de o decantare de minim 1 ora si de o asociere cu un preparat ceva mai complex, pe baza de carne rosie. Un muschi de vitel cu sos de trufe negre ar fi numai bun.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

12 E MEZZO - PRIMITIVO DEL SALENTO 2016 - Varvaglione
Varvaglione

90 puncte Luca Maroni Chiar langa Salento, in centrul regiunii Puglia se afla crama Varvaglione 1921, un producator cu traditie in domeniul viticol. Cosimo si...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.