Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Radu Rizea

Pasionat de vinuri

M-am intalnit cu vinul la inceputul anilor 2000, la o degustare. Pe vremea aceea, sa primesti vin gratis intr-o carciuma tinea mai degraba de SF decat de vreo actiune de promovare de zi cu zi, a oricarui producator cu capul pe umeri, din ziua de azi. Stiu ca am ramas cu gura cascata pe tot parcursul degustarii, coplesit de revelarea (revelatia) unui univers paralel, care existase prin preajma mea dintotdeauna, dar pe care nu-l zarisem nici macar din greseala (vazusem cateva emisiuni de-ale lui Radu Anton Roman dar… cam atat). Ca si cum ai intra in dulapul bunicii si te-ai trezi intr-o Narnia plina de butoaie si podgorii. La sfarsitul degustarii eram mai mult nervos decat entuziasmat, si asta pentru ca nu intelegeam cum poate exista o lume atat de mare, de complexa si de la indemana, pe care sa fi ignorat-o atata vreme. Iar cand am inteles ca nasul ma va sprijini in acest demers si, mai tarziu, cand am descoperit munca si dragostea din spatele fiecarei sticle (stiu, suna a cliseu, dar nu e!), am stiut ca drumul meu nu se mai poate desparti de drumul vinului vreodata.

Comentariile lui Radu Rizea
  • TERROIR UNICO...Zorzal TERROIR UNICO CABERNET SAUVIGNON  2017 22 noiembrie 2018

    Crescut la altitudine (1.350 m), pe un platou aparat de munti, acest Cabernet – frumos de altfel – mi-a starnit cateva nedumeriri. Poate sa fi fost doar sticla mea, pentru ca nu am vazut referiri similare nicaieri dar, daca a fost un accident, ma bucur ca a ajuns la mine. Despre ce e vorba? Despre niste tonuri olfactive secundare de cenusa, de pamant parjolit, regasite apoi in postgustul cu tente mineral-pamantoase, note rare pentru un vin atat de tanar, produs in tancuri de inox (deci nu de la butoaie arse) si care nici macar nu a trecut prin fermentatie malolactica… Ciudat, cum spuneam, dar frumos. In rest, tot ce va assteptati – nas de magiun, dulceata de fructe rosii, condimente, dublat in gust de fructe confiate, fructe de padure un pic deshidratate, piperuri, ba chiar si ceva note florale si tropicale, daca aveti rabdare sa-l aerisiti. Interesant, ca sa nu zic mai mult...

  • CHATEAU DE RIBEBON...Chateau de Ribebon CHATEAU DE RIBEBON BORDEAUX SUPERIEUR 2015 15 noiembrie 2018

    Avem de-a face cu un asamblaj de Cabernet sauvignon (20%), Merlot (70%) si Cabernet franc (10%), din vii cu o varsta medie de 40 de ani, 5000 de plante la hectar, de pe un sol bolovanos-calcaros. Visul oricarei vii de calitate, cum s-ar spune. Adaugam familia Aubert (actualmente condusa de Alain Aubert), care face vin de pe la 1750, un scor credibil de 91 de puncte Suckling si o medie a consumatorilor de 88-89 de puncte, ne intimidam un pic, respiram, aerisim, gustam si... Ne intalnim cu un Bordeaux superieur de competitie, de gustat la pranz, seara si chiar si noaptea, mai tarziu. Un prim nas de piele, condimente, ierburi aromatice, treburi pamantoase - in general note grele, urmat de gemuri si fructe uscate. Gustul, aparent usor si dulceag, se deface treptat spre fructe, dar pastreaza note proaspete dupa o minima aerisire, tradand o evolutie intrerupta prematur. Final prelung, inca fresh, prietenos, cu aciditate integrata si taninuri subtile. De baut de acum pana spre 2022, fara ezitare.

  • CONDADO DE HAZA 2014Grupo Pesquera CONDADO DE HAZA 2014 08 noiembrie 2018

    Poate ca multi nu au Spania pe harta mentala a vinurilor de calitate, dupa intalnirile cu vinuri mai des discutate, mai intens promovate sau cu povesti mai spectaculoase, fie ele de prin Italia, Franta sau vreuna dintre tarile celeilalte emisfere. Tocmai de aceea e important sa revedem periodic vinuri precum cel de fata, nu doar excelent, ci si cu genul de pret (pentru aceasta calitate) care te face sa te intrebi pe ce ai dat banii pana acum. Vorbim despre un Tempranillo dens, intens, expresiv, pe care cele 18 luni de baric nu l-au depersonalizat, ci dimpotriva… Bine, or fi fost si destule butoaie de a doua trecere, dar nu despre asta este vorba, ci despre maiestria impletirii notelor strugurilor – visine si fructe negre – cu cele ale butoiului de stejar. Frumos, lung, echilibrat, carnos si suculent, nu foarte satios. Adica merge si al treilea pahar, daca turnati corect!

  • FERNLANDS SAUVIGNON...Marisco Vineyards FERNLANDS SAUVIGNON BLANC 2017 06 noiembrie 2018

    Stralucitor, proaspat si viu!, anunta contraeticheta, cu o trimitere la paraurile limpezi si cristaline din Noua Zeelanda. As vrea, ce-i drept, sa-mi construiesc o cabanuta langa un parau cu un decent 13% alcool… Sincer, vinul corespunde destul de onest cu acei descriptori, cu mentiunea ca este primul Sauvignon blanc la care nasul (deja) hulit, de „pipi du chat” este acoperit de pepene galben si alte fructe albe, dovada ca modele (o moda-doua, nu un model – doua, desi si asta ar fi optiune) vin si pleaca, pe de o parte, si semn ca si SB-urile autohtone se vor preschimba curand. Aerisit si incalzit un pic, vinul pierde din notele notorii si se muta spre variante de fructe, predominant albe. Undeva, parca, ceva uscaciune de agave si cactus tot se fac simtite, insa urasc referintele la lucruri exotice, asa ca va rog sa nu luati in seama ultima fraza decat daca ati distilat tequila sau mezcal. Gustul este mai apropiat de un Sauvignon blanc clasic, confirmand toata viata si energia povestite pe etichete. Ba, mai mult, o descoperire prietenoasa si destul de echilibrata (nu te pui cu aciditatea de vin proaspat!), cu o persistenta remarcabila. Remediu impotriva caldurii, si alta nu!

  • SILENI CELLAR...Sileni Estates SILENI CELLAR SELECTION SAUVIGNON BLANC 2018 04 noiembrie 2018

    Marlborough are 26.000 de hectare, deci cam de 7 ori mai putin decat Romania, si vreo 500 de producatori, adica de vreo trei ori mai multi. Media de suprafata per producator, daca ignoram producatorii mari, specializati in exporturile de vrac, este destul de generoasa. Clima perfecta, solul destul de dur – jumatate vale glaciara, jumatate bolovanis - inseamna o patrie buna pentru vinuri albe explozive si ceva rosii usurele. Silenii Cellars este un reprezentant tipic pentru zona, chiar daca socul si aluziile feline nu mai sunt ca odinioara… Nas exploziv, frumos, proaspat,dar dominat mai degraba de o coloana ierbos-minerala, care trimite ceva mai subtil la fructe exotice si fructe albe zemoase. Gustativ, este degraba alunecator pe gat, cu aciditatea care echilibreaza bine ansamblul. Mai cuminte si mai intelept decat se intelegea prin kiwi wine acum ceva vreme…

  • CARMENERE RESERVA 2017Misiones de Rengo CARMENERE RESERVA  2017 30 octombrie 2018

    Un vin de care ma miram (vai, ce revelatie fu!) acum 15 ani reuseste, pana astazi, sa nu ma plictiseasca. Nas de zmeura si fructe de padure, gemuri si dulceturi, prietenos si fara pretentii. Pe papile... prietenos si vesel, cam pe la granita dintre “bucurii pentru prieteni” si “prima intalnire nu trebuie sa fie coplesitoare”. Adica are fruct, aciditate, expresie si, mai ales, consecventa. Daca vreti sud-americane care sa bubuie, la un pret corect, asta e vinul!

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

12 E MEZZO - PRIMITIVO DEL SALENTO 2016 - Varvaglione
Varvaglione

90 puncte Luca Maroni Chiar langa Salento, in centrul regiunii Puglia se afla crama Varvaglione 1921, un producator cu traditie in domeniul viticol. Cosimo si...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.