Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Radu Rizea

Pasionat de vinuri

M-am intalnit cu vinul la inceputul anilor 2000, la o degustare. Pe vremea aceea, sa primesti vin gratis intr-o carciuma tinea mai degraba de SF decat de vreo actiune de promovare de zi cu zi, a oricarui producator cu capul pe umeri, din ziua de azi. Stiu ca am ramas cu gura cascata pe tot parcursul degustarii, coplesit de revelarea (revelatia) unui univers paralel, care existase prin preajma mea dintotdeauna, dar pe care nu-l zarisem nici macar din greseala (vazusem cateva emisiuni de-ale lui Radu Anton Roman dar… cam atat). Ca si cum ai intra in dulapul bunicii si te-ai trezi intr-o Narnia plina de butoaie si podgorii. La sfarsitul degustarii eram mai mult nervos decat entuziasmat, si asta pentru ca nu intelegeam cum poate exista o lume atat de mare, de complexa si de la indemana, pe care sa fi ignorat-o atata vreme. Iar cand am inteles ca nasul ma va sprijini in acest demers si, mai tarziu, cand am descoperit munca si dragostea din spatele fiecarei sticle (stiu, suna a cliseu, dar nu e!), am stiut ca drumul meu nu se mai poate desparti de drumul vinului vreodata.

Comentariile lui Radu Rizea
  • TERROIR UNICO...Zorzal TERROIR UNICO CABERNET SAUVIGNON  2017 12 februarie 2019

    Crescut la altitudine (1.350 m), pe un platou aparat de munti, acest Cabernet – frumos de altfel – mi-a starnit cateva nedumeriri. Poate sa fi fost doar sticla mea, pentru ca nu am vazut referiri similare nicaieri dar, daca a fost un accident, ma bucur ca a ajuns la mine. Despre ce e vorba? Despre niste tonuri olfactive secundare de cenusa, de pamant parjolit, regasite apoi in postgustul cu tente mineral-pamantoase, note rare pentru un vin atat de tanar, produs in tancuri de inox (deci nu de la butoaie arse) si care nici macar nu a trecut prin fermentatie malolactica… Ciudat, cum spuneam, dar frumos. In rest, tot ce va assteptati – nas de magiun, dulceata de fructe rosii, condimente, dublat in gust de fructe confiate, fructe de padure un pic deshidratate, piperuri, ba chiar si ceva note florale si tropicale, daca aveti rabdare sa-l aerisiti. Interesant, ca sa nu zic mai mult...

  • A MANO PRIMITIVO 2017A Mano A MANO PRIMITIVO 2017 07 februarie 2019

    E greu de trecut pe langa un asemenea vin, in general vorbind. Sincer, a fost exact genul de vin la care nu m-a mai interesat catusi de putin ce crede restul lumii. In degustarea in care am facut cunostinta, n-a fost primul (desi era foarte aproape!) si a fost departe de a fi ultimul (nu ca n-ar fi avut competitie...). A Mano te pacaleste initial, pozand intr-o nimfa subtiatica, corpul devenind sesizabil ceva mai tarziu. E mai degraba un vin din vechea scoala europeana, cu arome aglomerate, etajate, gata sa se exprime imediat ce un nas mai atent le acorda un pic de timp, si totusi nu este un vin greu, imporavator. Crescendo, trepte, acumulari si exhibari - pe cat de expresiv, pe atat de relaxant de urmarit. Chiar daca este un vin mai degraba complex, ramane totusi o licoare de voie buna (daca prietenii vostri nu sunt studenti in primii ani). Pe scurt: nas de cirese amare, deschis spre fragi si zmeura, gust similar, gust care trece de la arome de lemn la cirese si visine de compot, apoi la fructe proaspete. Final usor picant, cu boia si piper in prim plan, acoperite apoi de fructe mature. Un tinerel de mare perspectiva!

  • SCAIA PARADISO 2016Sant Antonio SCAIA PARADISO 2016 07 februarie 2019

    Daca ar fi dat australienii, americanii, chilienii si argentinienii iama in nordul Italiei, ca netarmurita si arzatoarea dorinta de a face vin, cam asa ceva ar fi iesit. Insa (ceva ce ei ar face!) revolutionarul dop de sticla (sigiliul perfect, anti-oxidare, anti-orice) este, de fapt, de rasina. Și scoate / agata / lipeste membrana protectoare odata cu dopul, deci ar fi bine sa goliti sticla din prima incercare, nu sa-l lasati cu saptamanile prin frigider. Și cam atat - alte reprosuri nu gaseste nici un carcotas. Un vin intens, aproape dur, orisicum surprinzator, cu debut de magiunuri frumoase (de prune uscate, dar cu mieji de nuca), deschis apoi spre coacaze si un strop de nuci de cola (Kola), si o expresie - dupa aerisire - dominata de cirese negre, cirese rosii tinere si ceva fructe rosii de padure foarte proaspete. Gustul porneste la fel de inchis ca nasul - smochine, curmale, nuci, pentru a evolua spre mure, fructe de padure si o doza perfect echilibrata de picanterii. Tanar, dar deja pe platoul optim de consum.

  • BILA-HAUT COTES DU...Michel Chapoutier BILA-HAUT COTES DU ROUSSILLON 2017 05 februarie 2019

    Am gustat Macabeu (cumva, rar), am aflat (iar, cumva, la fel de rar) cum sunt Marsanne si Rousanne si, daca m-ar intreba cineva care este asamblajul alb pe care il recomand din marea de vin produsa in sud-estul Frantei,cam acesta ar fi genul de vin spre care l-as indruma. Nas de fum si citrice (coaja uscata de lamaie, portocale deshidradate), care anunta gustul de fructe albe bine coapte, mere verzi dulci, cu nuante de grapefruit, citrice si urme de ierburi. Un vin mai degraba plin si rotund, cu aciditate buna si final mediu - spre lung. Mai prietenos decat s-ar anunta initial, cu ceva surprize pentru cei care nu se grabesc.

  • COTES DU RHONE ROUGE...Chateau de Saint Cosme COTES DU RHONE ROUGE 2017 29 ianuarie 2019

    Un vin a carui tinerete il face sa para, la primul nas, inchis si crud, insa dupa ce e lasat nitel sa respire, se deschide in note vesele de zmeura, mure, coacaze negre si rosii, cu ceva accente de lemn vechi, fum si carbuni calzi. Gustariv, are taninuri inca active, dar nu foarte agresive (va fi senzational in 18-24 de luni, banuiesc), dupa care vorbeste despre fructe negre, ceva picanterii... Final aparent dulceag, postgust lung cu fructe rosii si negre. De pastrat 1-3 ani sau de asezat langa niste carnuri mai generoase.

  • MERLOT 2013Crama Avincis MERLOT 2013 24 ianuarie 2019

    Un vin potrivit cu vremea de afara - solid, structurat, bun de seri cu un prieten vechi. Expresia este clasic-eleganta - ceva cirese, ceva fructe de padure (mure, zmeura), impresii de prune uscate, totul completat de note dobandite in timpul maturarii in butoaie de stejar - fum, cafea si un strop de ciocolata. Aciditate inca buna, taninuri suple, care inca se mai simt, dar delicat si o nota generala de vin ajuns la maturitate, pe platotoul optim de consum.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

ROSSO DI MONTALCINO 2016 - Argiano
Argiano

91 puncte James Suckling ,  90  puncte Wine Spectator Argiano a facut istorie in zona viticola Montalcino, devenind in timp unul dintre producatorii de...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.