Mihai Oprea

Pasionat de vinuri

Vinul a trecut in mod firesc in urma cu cativa ani din pahar in lista mea cu preocupari si pasiuni, apoi a inceput sa umple frigiderul, si-a facut loc in biblioteca, in carnetul de notite, in aparatul foto, si de mai bine de un an in paginile virtuale ale blogului vinuldincluj.com. Dincolo de curiozitatea de a descoperi mai multe despre arome si oamenii din spatele lor, vinul a reusit sa-mi uneasca pasiunile pentru fotografie, gatit, istorie si calatorii, devenind astfel un pretext pentru a citi mai multe, pentru a cunoaste oameni si locuri, si pentru a imortaliza in imagini si cuvinte cateva ganduri

Comentariile lui Mihai Oprea
  • EPICENTRUM MERLOT &...Crama Girboiu EPICENTRUM MERLOT & CABERNET SAUVIGNON 2015 18 ianuarie 2019

    Un excelent cupaj rosu din Vrancea, bazat pe o alaturare clasica de Merlot si Cabernet Sauvignon. Culoarea purpurie cu margini granat arata un vin ce isi incepe faza de maturitate. Nasul se dezvaluie treptat, pe masura ce se aeriseste, aratand un melanj complex de note de fructe negre, mirodenii, plus ceva arome tertiare de tabac uscat si mosc. Textura e surprinzator de fina, cu tanini bine integrati, ajutata de o aciditate medie, iar finalul aduce note amarui de pudra de cacao. Va mai evolua frumos la sticla inca cativa ani, si pentru cei ce doresc sa-l consume acum l-as recomanda alaturi de mezeluri picante, ori deserturi cu multa ciocolata amara.

  • THE FEDERALIST...Federalist Vineyards THE FEDERALIST ZINFANDEL 2015 16 ianuarie 2019 Daca am cauta subtilitati si delicatete in acest vin, e ca si cum am asculta Metallica in surdina: s-ar pierde tot farmecul. Pentru ca acest vin are acorduri masive de arome lemnoase, dense si picante, note guralive de fructe supracoapte si piper negru, ca un solist rock ragusit, si un final prelung, ca un solo de ghitara electrica. Are insa si o doza buna de eleganta vintage, cam ca si un disc de vinil usor uzat de prea multa ascultare. Merge bine in serile calde, usor racit si aerisit, langa fructe confiate, migdale prajite, si o atitudine boema.
  • CABERNET SAUVIGNON...Jelna CABERNET SAUVIGNON RESERVA 2017 16 ianuarie 2019

    Gasim o interpretare ceva mai indrazneata a acestui soi clasic, care pune in valoare atat tineretea viei, cat si maiestria tanarului oenolog. Avem in fata un Cabernet de clima rece, din nordul Transilvaniei, maturat timp de 6 luni in butoaie de stejar. Vinul astfel obtinut imbina savoarea fructelor suculente -cirese negre si prune de vara, cu o arome mai subtile de cafea rece, baton de scortisoara si magiun. E un vin cu potential de pastrare cativa ani, dar cu siguranta ar merita incercat acum, langa un piept de curcan in crusta de mirodenii, cu sos de gorgonzola.

  • RESERVE CHARDONNAY 2017McGuigan RESERVE CHARDONNAY 2017 09 ianuarie 2019

    Dens si aromat, acest Chardonnay australian este mult mai accesibil si prietenos decat lasa sa se inteleaga eticheta sobra. Imediat dupa deschidere, am mirosit grabit niste arome vanilate , urmate de pepene galben si piersici coapte. In gura are o consistenta fina, lasand o senzatie catifelata si racoritoare in acelasi timp, datorita aciditatii bine exprimate. Mult timp dupa inghitire raman pe cerul gurii notele de miez de nuca si ceai aromat. E un vin suficient de elegant incat sa fie servit langa niste preparate mai deosebite -frigarui de fructe de mare cu sparanghel si sos bechamel, de exemplu.

  • PERLAE NAONIS BRUT...San Simone PERLAE NAONIS BRUT PROSECCO MILLESIMATO 2017 07 ianuarie 2019

    De sub dopul elegant se revarsa valuri spumoase de arome crocante si proaspete, de gutui tinere, limete si ceva vanilie. Perlatia insistenta si culoarea stralucitoare il fac imposibil de trecut cu vederea, iar textura fina e cel mai bine pusa in valoare de pahare inguste si inalte. Daca e bine racit, asigura o calatorie imaginara spre plaje calde, alaturi de un rissotto cu fructe de mare.

  • BILA-HAUT L'ESQUERDA...Michel Chapoutier BILA-HAUT L'ESQUERDA 2017 03 ianuarie 2019

    Fructe macerate, cirese salbatice si gem de nuci verzi, ajutate de o aciditate tinereasca si naravasa, fac un adevarat macho din acest cupaj din sudul insorit al Frantei. Este inca in plina tinerete, si i-ar prinde bine inca 2-3 ani la sticla, pe care i-ar folosit finisandu-si taninii pietrosi si intepatori. Cei care vor indrazni sa-l deschida vor gasi un vin plin de consistenta si vigoare, doar usor cizelat putin, cu o textura aspra si densa. Momentul de glorie ii va aduce mai mult echilibru si finete, dar si acum poate sta fara probleme alaturi de o pastrama bine uscata, cu hrean si mirodenii, ramase dupa sarbatori.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

EPICENTRUM MUSCAT OTTONEL & ALIGOTE 2017 - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018 Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.