Mihai Oprea

Pasionat de vinuri

Vinul a trecut in mod firesc in urma cu cativa ani din pahar in lista mea cu preocupari si pasiuni, apoi a inceput sa umple frigiderul, si-a facut loc in biblioteca, in carnetul de notite, in aparatul foto, si de mai bine de un an in paginile virtuale ale blogului vinuldincluj.com. Dincolo de curiozitatea de a descoperi mai multe despre arome si oamenii din spatele lor, vinul a reusit sa-mi uneasca pasiunile pentru fotografie, gatit, istorie si calatorii, devenind astfel un pretext pentru a citi mai multe, pentru a cunoaste oameni si locuri, si pentru a imortaliza in imagini si cuvinte cateva ganduri

Comentariile lui Mihai Oprea
  • DIVICI PROSECCO...Divici DIVICI PROSECCO ORGANIC WINE 12 mai 2019

    Nasul e mai degraba discret, mineral, insa in gura, sub perlajul fin si elegant, se dezvaluie arome de citrice si corcoduse de vara. Corpul acestui prossecco e suplu, ager, insa are destula cosistenta cat sa te faca sa-l tii pe palatin cateva secunde. Un postgust usor amarui, ce aduce a masline verzi , face din acest prossecco mai mult decat un spumant racoritor, punandu-l pe masa de pranz sau chiar de cina. Bine racit, va transforma orice salata de ton si parmezan intr-un deliciu.

  • TARIMA 2017Bodegas Volver TARIMA 2017 02 mai 2019

    E surprinzator cateodata sa gasesc intr-un vin, sub plapuma grea a aromelor intense, sangvine, o mica lume fina si delicata de note fragile si perisabile. Acest Monastrell, intens, fructat, exuberant, cu mult extract, isi descopera dupa o buna aerisire in pahar si o latura mai sensibila -fructe uscate, dafin, ceai negru. Asadar sfatul meu este sa va bucurati de el la o masa plina, dar sa si pastrati un pahar-doua pentru o degustare in tihna si liniste.

  • GERE ROSE CUVEE 2018A. Gere GERE ROSE CUVEE 2018 02 mai 2019

    Debutul lunii mai lanseaza sezonul rose-ului, si pana prin septembrie vom diseca in toate felurile nuantele sidefii si violacee. Iar acest rose de peste Tisa, usor intepator si cu arome bine coapte, este o alegere inspirata pentru tranzitia spre primele zile mai calde. Notele minerale suprapuse peste un fond proaspat, cu o buna aciditate, introduc un vin versatil, potrivit pentru o varietate de ocazii si asocieri culinare. Va sfatuiesc sa-l incercati bine racit, alaturi de o placinta cu branza sarata si marar.

  • CABERNET SAUVIGNON...Jelna CABERNET SAUVIGNON RESERVA 2017 23 aprilie 2019

    Gasim o interpretare ceva mai indrazneata a acestui soi clasic, care pune in valoare atat tineretea viei, cat si maiestria tanarului oenolog. Avem in fata un Cabernet de clima rece, din nordul Transilvaniei, maturat timp de 6 luni in butoaie de stejar. Vinul astfel obtinut imbina savoarea fructelor suculente -cirese negre si prune de vara, cu o arome mai subtile de cafea rece, baton de scortisoara si magiun. E un vin cu potential de pastrare cativa ani, dar cu siguranta ar merita incercat acum, langa un piept de curcan in crusta de mirodenii, cu sos de gorgonzola.

  • DRAGAICA ROSIE 2017Crama Oprisor DRAGAICA ROSIE 2017 09 aprilie 2019

    Daca despre fratele mai tanar al acestei etichete scriam ca e un vin direct, firesc si abordabil, ma bucur ca pot sa spun si despre cel din 2017 acelasi lucru. Totusi, acesta din urma aduce parca ceva mai multa aciditate si densitate a aromelor, si o senzatie generala de impetuozitate si complexitate - taninii sunt mai echilibrati, aromele se desfac in straturi, iar finalul aduce note picante si de cafea prajita. Este un cupaj oltenesc vioi si captivant, care spune prin arome mai mult decat prin eticheta cu motive traditionale. E un vin de poveste langa o cina prelungita, alaturi de mezeluri usoare, branzeturi si masline.

  • EPICENTRUM MERLOT &...Crama Girboiu EPICENTRUM MERLOT & CABERNET SAUVIGNON 2015 05 aprilie 2019

    Un excelent cupaj rosu din Vrancea, bazat pe o alaturare clasica de Merlot si Cabernet Sauvignon. Culoarea purpurie cu margini granat arata un vin ce isi incepe faza de maturitate. Nasul se dezvaluie treptat, pe masura ce se aeriseste, aratand un melanj complex de note de fructe negre, mirodenii, plus ceva arome tertiare de tabac uscat si mosc. Textura e surprinzator de fina, cu tanini bine integrati, ajutata de o aciditate medie, iar finalul aduce note amarui de pudra de cacao. Va mai evolua frumos la sticla inca cativa ani, si pentru cei ce doresc sa-l consume acum l-as recomanda alaturi de mezeluri picante, ori deserturi cu multa ciocolata amara.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

CUARTZ BRUT ROSE - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Crama Girboiu este reprezentanta noii generatii a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine o suprafata mare, de aproximativ 200 de...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.