Mihai Oprea

Pasionat de vinuri

Vinul a trecut in mod firesc in urma cu cativa ani din pahar in lista mea cu preocupari si pasiuni, apoi a inceput sa umple frigiderul, si-a facut loc in biblioteca, in carnetul de notite, in aparatul foto, si de mai bine de un an in paginile virtuale ale blogului vinuldincluj.com. Dincolo de curiozitatea de a descoperi mai multe despre arome si oamenii din spatele lor, vinul a reusit sa-mi uneasca pasiunile pentru fotografie, gatit, istorie si calatorii, devenind astfel un pretext pentru a citi mai multe, pentru a cunoaste oameni si locuri, si pentru a imortaliza in imagini si cuvinte cateva ganduri

Comentariile lui Mihai Oprea
  • TARIMA 2017Bodegas Volver TARIMA 2017 18 martie 2019

    E surprinzator cateodata sa gasesc intr-un vin, sub plapuma grea a aromelor intense, sangvine, o mica lume fina si delicata de note fragile si perisabile. Acest Monastrell, intens, fructat, exuberant, cu mult extract, isi descopera dupa o buna aerisire in pahar si o latura mai sensibila -fructe uscate, dafin, ceai negru. Asadar sfatul meu este sa va bucurati de el la o masa plina, dar sa si pastrati un pahar-doua pentru o degustare in tihna si liniste.

  • FAUSTINO V RESERVA 2009Faustino FAUSTINO V RESERVA 2009 17 martie 2019

    Un autentic Tempranillo din Rioja, de la o crama respectabila, dintr-un an de recolta bun spre foarte bun, asadar nimic care sa ne faca sa ezitam in fata sticlei, mai ales cand aflam complexitatea nasului -cirese confiate, cafea prajita, ceai negru. Ghicim usor si corpul musculos, dens, sub culoarea violaceu-rubinie, cu tanini bine integrati si o aciditate medie, care ii da suplete. Are aplombul necesar pentru a face fata cu brio unei portii de lasagna inecata in sos bechamel.

  • VIA COLTUL PIETREI -...Vitis Metamorfosis VIA COLTUL PIETREI - SYRAH 2016 14 martie 2019

    Sper ca entuziasmul meu pentru acest Shiraz din Dealu Mare sa fie contagios. Lunile petrecute in butoi de lemn l-au facut mai abordabil, catifelat si dens, avand totusi fermitate si consistenta. Taninii aspri cu intepaturi fine, ca nisipul pe plaja, completeaza o paleta larga de arome, care se intinde de la cireasa amara pana la cafea prajita si amaretto. Nasul se deschide dupa o aerisire relativ scurta si are o buna persistenta si amplitudine a aromelor, pana in postgust. E un vin care poate sta fara probleme langa un steak de vita, cu piure de legume si reductie de otet balsamic.

  • C'EST SOIR -...Crama Hermeziu C'EST SOIR - BUSUIOACA DE BOHOTIN SEC 2017 05 martie 2019

    Comandati-l astazi si pastrati sticla la rece vreo doua zile. Apoi, intr-o seara torida, dupa ce respira cateva minute in pahare, va umple terasa de arome intense, de trandafiri, iasomie si grapefruit copt, incat si vecinii se vor uita peste gard. Aciditatea vioaie si continutul redus de alcool il vor face placut si dupa al doilea pahar, chiar daca se va incalzi putin, si va merge de minune cu o placinta cu branza sarata si piper.

  • IL BRUCIATO BOLGHERI...Marchese Antinori IL BRUCIATO BOLGHERI 2015 04 martie 2019

    Rar mi-a fost dat sa intalnesc un astfel de vin, care sa fie in acelasi timp si masiv si suplu, si barbatesc dar si plin de finete, cu tanini precisi si taiosi ca o lama bine slefuita. Aceasta se datoreaza unei crame cu reputatie impecabila, cu un istoric de cateva secole in spate, plus un terroir fantastic, cuplat cu indrazneala unor soiuri internationale: Cabernet, Merlot si Syrah. Se remarca prin caldura si intensitatea aromelor bine coapte, de cirese negre si mure, completate cu scortisoara si ghimbir. In nas este invaluitor si persistent, si in gura este dens si incisiv, lasand pe final o senzatie de lichior amarretto. Recomandarea mea ar fi sa va bucurati de eleganta acestui vin fara sa-l obosi cu preparate prea grele: niste masline negre marinate, paine neagra prajita si cascaval bine maturat ar fi mult mai potrivite.

  • DENIM ZINFANDEL 2017Mare Magnum DENIM ZINFANDEL 2017 04 martie 2019

    In soiul Zinfandel imi place sa regasesc o trasatura a vinurilor de multe ori trecuta cu vederea: vinozitatea -adica suculenta combinata cu densitatea aromelor si o maturare usor simtita. Si acest vin californian, din Lodi, cu eticheta sa imbracata in blue jeans etaleaza din plin vinozitate: arome dense de mure, cirese negre si coacaze, suprapuse peste un corp generos, cu tanini bine integrati si o aciditate viguroasa. Merge bine si cu o ceafa la tigaie, ori cu costite inabusite in sos barbecue, dar o potrivire mai eleganta ar fi un sufleu de conopida cu parmezan din belsug

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

EPICENTRUM MUSCAT OTTONEL & ALIGOTE 2017 - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018 Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.