Mihai Oprea

Pasionat de vinuri

Vinul a trecut in mod firesc in urma cu cativa ani din pahar in lista mea cu preocupari si pasiuni, apoi a inceput sa umple frigiderul, si-a facut loc in biblioteca, in carnetul de notite, in aparatul foto, si de mai bine de un an in paginile virtuale ale blogului vinuldincluj.com. Dincolo de curiozitatea de a descoperi mai multe despre arome si oamenii din spatele lor, vinul a reusit sa-mi uneasca pasiunile pentru fotografie, gatit, istorie si calatorii, devenind astfel un pretext pentru a citi mai multe, pentru a cunoaste oameni si locuri, si pentru a imortaliza in imagini si cuvinte cateva ganduri

Comentariile lui Mihai Oprea
  • DIEVOLE CHIANTI...Dievole DIEVOLE CHIANTI CLASSICO 2015 17 mai 2019

    Tinand cont de potentialul de invechire al acestor vinuri, Chianti-ul de fata e surprinzator de evoluat si matur, dupa doar patru ani, desi culoarea violacee inchisa ne promite inca un vin tanar si aprig. Descoperim insa in pahar arome calde, coapte si bine condimentate, un melanj de fructe negre si ierburi aromate, precum si o textura plina, care umple gura fara sa lase o senzatie greoaie. E un vin abordabil, care performeaza de la primul pahar, si care se adreseaza in egala masura simturilor gustativ, olfactiv si tactil. Dupa o aerisire de jumatate de ora, serviti-l alaturi de un rasol de vitel inecat in sos vanatoresc.

  • SFINTII CONSTANTIN...Crama Oprisor SFINTII CONSTANTIN SI ELENA 2017 16 mai 2019

    Urmaresc vinurile din gama Cupola Sanctis de mai multi ani, si cred ca este una din cele mai de succes povesti de marketing din lumea vinului, aratand o remarcabila constanta in stil si calitate. Iar vinul de fata, dedicat Sfintilor Imparati Constantin si Elena, e un adevarat companion de masa sarbatoreasca: suplu, aromat si usor condimentat, acest cupaj aduce in prim plan note de cirese coapte, cu tanini bine integrati si textura fina. Dupa o scurta aerisire e gata de servire alaturi de un muschi de porc bine rumenit, cu cimbru si piure de dovlecei.

  • DIVICI PROSECCO...Divici DIVICI PROSECCO ORGANIC WINE 12 mai 2019

    Nasul e mai degraba discret, mineral, insa in gura, sub perlajul fin si elegant, se dezvaluie arome de citrice si corcoduse de vara. Corpul acestui prossecco e suplu, ager, insa are destula cosistenta cat sa te faca sa-l tii pe palatin cateva secunde. Un postgust usor amarui, ce aduce a masline verzi , face din acest prossecco mai mult decat un spumant racoritor, punandu-l pe masa de pranz sau chiar de cina. Bine racit, va transforma orice salata de ton si parmezan intr-un deliciu.

  • TARIMA 2017Bodegas Volver TARIMA 2017 02 mai 2019

    E surprinzator cateodata sa gasesc intr-un vin, sub plapuma grea a aromelor intense, sangvine, o mica lume fina si delicata de note fragile si perisabile. Acest Monastrell, intens, fructat, exuberant, cu mult extract, isi descopera dupa o buna aerisire in pahar si o latura mai sensibila -fructe uscate, dafin, ceai negru. Asadar sfatul meu este sa va bucurati de el la o masa plina, dar sa si pastrati un pahar-doua pentru o degustare in tihna si liniste.

  • GERE ROSE CUVEE 2018A. Gere GERE ROSE CUVEE 2018 02 mai 2019

    Debutul lunii mai lanseaza sezonul rose-ului, si pana prin septembrie vom diseca in toate felurile nuantele sidefii si violacee. Iar acest rose de peste Tisa, usor intepator si cu arome bine coapte, este o alegere inspirata pentru tranzitia spre primele zile mai calde. Notele minerale suprapuse peste un fond proaspat, cu o buna aciditate, introduc un vin versatil, potrivit pentru o varietate de ocazii si asocieri culinare. Va sfatuiesc sa-l incercati bine racit, alaturi de o placinta cu branza sarata si marar.

  • CABERNET SAUVIGNON...Jelna CABERNET SAUVIGNON RESERVA 2017 23 aprilie 2019

    Gasim o interpretare ceva mai indrazneata a acestui soi clasic, care pune in valoare atat tineretea viei, cat si maiestria tanarului oenolog. Avem in fata un Cabernet de clima rece, din nordul Transilvaniei, maturat timp de 6 luni in butoaie de stejar. Vinul astfel obtinut imbina savoarea fructelor suculente -cirese negre si prune de vara, cu o arome mai subtile de cafea rece, baton de scortisoara si magiun. E un vin cu potential de pastrare cativa ani, dar cu siguranta ar merita incercat acum, langa un piept de curcan in crusta de mirodenii, cu sos de gorgonzola.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

EPICENTRUM MUSCAT OTTONEL & ALIGOTE 2017 - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018 Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.