George Mitea

Pasionat de vinuri

“2009 a fost un an bun pentru blogurile avand ca subiect vinul. Si primul din ele a fost lucruribune, scris de George Mitea, galatean, absolvent de filosofie si drept. Blogul si-a facut o “marca” din “somelaria culturala”, adica descrierea vinurilor in legatura cu filme, muzica, carti si idei. Pasiunea pentru vin se revarsa uneori si in alt mod decat virtual, George organizand ocazional degustari tematice in orasul de la Dunare. Colaborator al mai multor publicatii specializate din domeniul vinului sau generaliste.” E ciudat sa scrii la persoana a treia despre tine insuti, biograful personal fiind in concediu de odihna in aceasta perioada. Pentru ca multi dintre dumneavoastra mi-au calcat deja pragul virtual, din moment ce va intereseaza vinul cu staif, cunoasteti deja “marfa”. Sper sa va fie de folos notele mele- acum si pe Un Vin pe Zi! :)

Comentariile lui George Mitea
  • ALIRA CUVEE 2013WineRo ALIRA CUVEE 2013 11 februarie 2019

    Aparitia de astazi va propune acest cupaj dobrogean de Cabernet sauvignon, Merlot si Feteasca neagra. Este pe partea cremoasa si intunecata a rosilor, lasand o senzatie de acadea pe palat. Este stilul lor, iar culoarea cu tente caramizii nu ascunde caracterul supracopt. Ar putea sa-l ascunda, in fond cataloagele de produse enologice sunt pline de enzime de coloare, dar onor producatorului, pentru ca isi asuma stilul fara ascunzisuri. Este un exemplu care releva diversitatea stilistica din lumea vinului, pe care, din moment ce sunteti pe aceasta pagina, o iubiti si voi.

  • JAR 2015Dagon Winery JAR 2015 10 februarie 2019

    Jar este un blend nu prea comun de Pinot noir si Feteasca neagră din Dealu mare, cu fermentatie naturală, profil old school, fara intensități flamboaiante. Are nevoie de aer ca sa se exprime fluent, dar si de o temperatura corectă. Exprima arome de condimente (paprica, chimen), putin fum si preponderent fructe negre. Dar, trecand peste acestea, gustand licoarea simti ca e ceva adevarat, autentic in vinurile acestei mici crame.

  • BILA-HAUT COTES DU...Michel Chapoutier BILA-HAUT COTES DU ROUSSILLON 2017 04 februarie 2019

    Astazi avem un blend de Grenache Blanc, Granache Gris si Macabeu (cunoscut in Spania ca Viura). E un vin cu prospetime, dar si cu o latura minerala care ii confera o clasa in plus. Aromatic e citric, lamaios, cu corcoduse, grapefruit si o amprenta salina si ierboasa. Mineralitatea e mai evidenta in atac si gust, devenind coloana vertebrala a vinului, conferind aderenta gustativa. Aciditatea e sus, insa au reusit sa imprime prin vinificatie o rotunjime care integreaza cu succes impresiile citrice.

  • MALBEC TERROIR UNICO...Zorzal MALBEC TERROIR UNICO 2017 25 ianuarie 2019

    Acest Malbec proaspat, cum altfel decat argentianian, ne livreaza o culoare tinereasca, rosie rubinie cu tuse purpurii, aromatic propunand note de cafea, lemn dulce, afine si coacaze, cu un atac mustos, galgaitor, aratandu-si varsta frageda pe final, unde apar unele taninuri nederanjante si un usor iz cerat, ca de propolis. Vin de altitudine, din vii aflate la peste 1350 metri, realizare posibila doar in terroirul specific Americii de Sud.

  • BLU ONICE 2015Nativ BLU ONICE 2015 23 ianuarie 2019

    Aglianico este un soi vechi, cel mai probabil adus in peninsula italica de coloniștii greci. Blu Onice este un reprezentant de marca al vinurilor din Campania, un rosu inchis, aproape opac, cu nuante purpurii, care da primele indicii ale viitoarei densitati gustative. O aromatica luxurianta, cu avalanse de fructe, mure, prune, afine din afinata, si note de maturare, vanilie, stejar prajit, espresso, ierburi aromatice ne conduce spre un gust propunand o moliciune sudica, cremoasa, cu rotunjimi placute, dulci. Remanenta este respectabila, condusa de senzatii dense, balsamice. In concluzie, avem un vin foarte bun, usor de iubit de aproape toata lumea.

  • NEGROAMARO TALO 2017San Marzano NEGROAMARO TALO 2017 21 ianuarie 2019

    Acest vin de Salento, din cuiul cizmei italiene, este rodul unei cooperative impresionante, reunind astazi peste 1200 de membri. Daca va intrebati de unde vine Talo, ei bine, e numele unuia dintre ei. E un vin proaspat, cu putina influenta a lemnului (6 luni in baric), fructe negre si condimente.Trecand peste detalii, as zice ca mi-a placut destul de mult. Are o curgere frumoasa, mai ales daca e racit putin mai tare decat indicatia de pe contraeticheta.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

EPICENTRUM MUSCAT OTTONEL & ALIGOTE 2017 - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018 Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.