George Mitea

Pasionat de vinuri

“2009 a fost un an bun pentru blogurile avand ca subiect vinul. Si primul din ele a fost lucruribune, scris de George Mitea, galatean, absolvent de filosofie si drept. Blogul si-a facut o “marca” din “somelaria culturala”, adica descrierea vinurilor in legatura cu filme, muzica, carti si idei. Pasiunea pentru vin se revarsa uneori si in alt mod decat virtual, George organizand ocazional degustari tematice in orasul de la Dunare. Colaborator al mai multor publicatii specializate din domeniul vinului sau generaliste.” E ciudat sa scrii la persoana a treia despre tine insuti, biograful personal fiind in concediu de odihna in aceasta perioada. Pentru ca multi dintre dumneavoastra mi-au calcat deja pragul virtual, din moment ce va intereseaza vinul cu staif, cunoasteti deja “marfa”. Sper sa va fie de folos notele mele- acum si pe Un Vin pe Zi! :)

Comentariile lui George Mitea
  • ZANA PURPURIE 2017Domeniul Muntean ZANA PURPURIE 2017 16 aprilie 2019

    Acest Cabernet sauvignon de Dealu Mare se infatiseaza ochiului intr-o roba rosu-amarant. Scuze, puteam sa zic rosu-rubiniu sau chiar bordo ori rosu-purpuriu, insa fac cu fiica-mea un training de largire a spectrului coloristic. Adica ea ma invata care-una si alta :) Are arome de ardei verde si de fructe rosii, un gust mustos, usor curgator insa fara a duce lipsa de taninuri, care sunt (spre linistirea papilelor) din soiul dulce. Remanenta medie, usor picanta. Acuma, ma tot intreb ce-i cu zanele astea. Daca la zana verde (vinul alb al cramei) puteam sa-i scot din sinapse pe Byron, Verlaine, Rimbaud si toata gasca, la zana purpurie n-ar fi de zis decat ca sunt unii in America care vand praf de zane- purpuriu- la doar 14 dolari sticluta. Aparent induce emotie, dar si putere, creativitate si ambitie. Ma rog, nu stiu daca la asta s-au gandit si cei de la Domeniul Muntean, insa am o banuiala ca nu e pe departe.

  • MARQUES DE CACERES...Marques de Caceres MARQUES DE CACERES VERDEJO 2017 14 aprilie 2019

    Verdejo. Spania. Rueda. Adica de la mama lui. Vin de linie competent, bun reprezentant al strugurelui. Culoare galben pai cu reflexii verzui, floral, mineral, citric. Marul, grepfrutul si coaja de lamaie nu lipsesc. Corpolenta e medie, finalul ierbos. Un vin pe care nu poti sa te superi daca ti-a aterizat in pahar intr-o zi cu mult soare.

  • FAUSTINO CRIANZA...Faustino FAUSTINO CRIANZA RIOJA 2011 07 aprilie 2019

    Avem (?) foarte putine vinuri de profilul acesta in Romania, care sa raspunda urmatoarelor criterii: de zona buna, accesibil, prietenos, cu aromatica ademenitoare, fruct, insa si o usoara eleganta care iti spune ca nu e tocmai un vin de consum curent si, poate cel mai important, maturat corespunzator. Bine aici intervine si buna pastrare a importatorului, deoarece, din ce stiu, actuala recolta pe piata in Spania este 2016. Insa atentie si la anul de recolta care a fost excelent in Rioja, chestiune de luat in serama mai ales lavinurile "mid range", cum e si ce de fata. Vinul e ca George Clooney la 35 de ani. Serios, cand era tanar, la 20, arata cam goofy, insa cand s-a grizonat...alta prestanta. Asa si cu Sean Connery, nu? In fine, o carne bine facuta (dar nu "well done") plus o sticla de Faustino Crianza pe masa si nu va protesta nimeni, ba chiar atunci cand va apare problema refill-ului, pun pariu ca tot "inca una din asta" se va spune.

  • PIGOUDET ROSE...Chateau Pigoudet PIGOUDET ROSE PREMIERE 2017 03 aprilie 2019

    Din Provence, pe langa lavanda, ies an de an milioane de sticle din acest etalon al vinului rose. Exemplarul de azi propune arome placute, de fructe proaspete, piersici, capsune si ierburi aromatice, un gust racoritor, cu "muscatura", insa fara a lipsi o atingere de finete. Pana sa traim ca Peter Mayle la fata locului, cred ca un pahar din acest demn reprezentant al zonei ne poate alina aceasta (poate neconstientizata) neimplinire :)

  • EL VINCULO 2013Alejandro Fernandez - Pesquera EL VINCULO 2013 29 martie 2019

    Pe langa Don Quijote. regiunea La Mancha mai include ceva: cea mai mare denumire de origine din lume, un mizilic de 190.000 hectare, adica ceva mai mare decat toata suprafata plantata cu vita de vie din tara noastra. Trecand peste aceste aspecte statistice, respectatul grup Pesquera (Alejandro Fernandez) a decis in 1998 sa se extinda si in aceasta parte a Spaniei, dupa ce a devenit cunoscut pentru vinurile sale remarcabile din Ribera del Duero. Licoarea de astazi, un tempranillo 100%, maturat 18 luni in lemn si 6 in sticla, emuleaza stilul consacrat, purtand insa specificul arid al zonei. Sub un aspect, intunecat, rosu-rubiniu intens, ne propune un profil de fructe negre si praline de ciocolata, cu note secundare de ierburi aromatice. Gustul e robust, dens insa cu suficienta prospetime incat sa nu ne chinuim cu paharul in fata.

  • CLOS LUNELLES 2011Castillon CLOS LUNELLES 2011 22 martie 2019

    Daca nu stii de vinul acesta dinainte sau daca nu cauti repede pe google nu ai cum sa banuiesti ca nu e doar un Côtes de Castillon (o apelatie care nu e tocmai in topul Bordeaux-ului, ca sa fim delicati). Bine, daca pui mana pe sticla ti se aprinde un bec ca nu-i tocmai un vin de consum curent. E solida, cu accesorii de calitate. Sau poate stii cine e Gerard Perse, viticultorul de pe eticheta. E un podgorean amarat care in 1998 a spart pusculita si a gasit in ea 31 milioane euro cu care a cumparat Chateau Pavie. Una peste alta, avem azi un vin masiv, extractiv, cu arome de fructe negre, pielarie si tabac, taninuri masive, insa polisate, usor uscate daca nu ne jucam cu timpul si aerul, care le imblanzeste putin. Vin cu viata lunga in fata.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

EPICENTRUM MUSCAT OTTONEL & ALIGOTE 2017 - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018 Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.