George Mitea

Pasionat de vinuri

“2009 a fost un an bun pentru blogurile avand ca subiect vinul. Si primul din ele a fost lucruribune, scris de George Mitea, galatean, absolvent de filosofie si drept. Blogul si-a facut o “marca” din “somelaria culturala”, adica descrierea vinurilor in legatura cu filme, muzica, carti si idei. Pasiunea pentru vin se revarsa uneori si in alt mod decat virtual, George organizand ocazional degustari tematice in orasul de la Dunare. Colaborator al mai multor publicatii specializate din domeniul vinului sau generaliste.” E ciudat sa scrii la persoana a treia despre tine insuti, biograful personal fiind in concediu de odihna in aceasta perioada. Pentru ca multi dintre dumneavoastra mi-au calcat deja pragul virtual, din moment ce va intereseaza vinul cu staif, cunoasteti deja “marfa”. Sper sa va fie de folos notele mele- acum si pe Un Vin pe Zi! :)

Comentariile lui George Mitea
 • BELGUARDO ROSE...Mazzei BELGUARDO ROSE TOSCANA 2018 12 iulie 2019

  Mazzei este unul dintre cei mai vechi producatori de vin de pe continent, afacerea ramanand in familie vreme de 24 de generatii, incepand cu secolul al XI-lea. Vinul de astazi provine de pe o proprietate achizitionata mai recent, insa amplasata tot in Toscana, si este produs dintr-un blend ageal de Sangiovese si Syrah. Culoarea este rose-somon cu tente de cupru, intens si cu prospetime, cu arome de cirese si piersici, dar si o tenta de fructe negre, care il duc intr-o zona mai vinoasa, impreuna cu impresii minerale. In gust ofera o buna aciditate, oferind un senzatie citrica. Destul de plin si persistent. Ceva imi spune ca merge cu rosii, asa ca le-as incerca cu derivatele: bruschete, paste, pizza (intr-o varianta clasica nord-italiana, fara prea multe brizbrizuri).

 • CAII DE LA LETEA...Via Viticola CAII DE LA LETEA ROSE EDITIE LIMITATA 2018 09 iulie 2019

  Acest vin dintr-un colt de tara face o marca in memoria gustativa. Intr-un fel e firesc deoarece marca e locul de unde vin marchizii, o provincie intotdeauna de granita. Pana la urma cel mai apropiat oras de Niculitel (Isaccea, la vreo 10 km), este o localitate de frontiera, asa ca deconstructia se leaga oarecum. Pastrezi in memorie vinul pentru ca este intens aromatic, adierile floral-fructate iesind ademenitor din sticla, bucuroase de ca si cum ar fi fost captive acolo. Vorbim de un compozit de cirese, piersici, zmeura, fragi, trandafiri, aroma curata, placuta. Gustul este bazat pe aciditatea care sustine si canalizeaza amalgamul aromatic, fiind si destul de plin cu buna remanenta. Un vin bine facut, intens, pe care l-am remarcat (blink!)

 • DEALU’ NEGRU BY...Jelna DEALU’ NEGRU BY JELNA - SAUVIGNON BLANC 2018 08 iulie 2019

  Crama din Bistrita Nasaud ne propune in 2018 un Sauvignon blanc care se plaseaza între cele doua tipologii aparent antagonice, lumea veche vs lumea noua. La proba paharului descoperim grapefruit, soc, fructul pasiunii, un vin destul de intens aromatic, dar cu o coloana sarcastica (ca sa nu spun acida) care sustine asamblul aromatic. Avand o corpolenta ușoară spre medie, licoarea repede curgătoare se pretează in asocieri diferite, de la un zargan fript pana la Childish Gambino, auzit in fundalul unei petreceri estivale.

 • ZANA VERDE 2018Domeniul Muntean ZANA VERDE 2018 30 iunie 2019

  Vin competent, bazat pe prospețime si aciditate, cu fatete vegetale si florale, profund citric, cu remanenta medie. Partea bună este că n-am avut halucinații si nici n-am simțit note de thujon. Partea proastă e ca nici n-am scris poeme demne de Rimbaud si Verlaine, ci doar m-am bucurat de vin intr-o seara toridă de vara.

 • AMMOS ROSE 2017Crama Histria AMMOS ROSE 2017 27 mai 2019

  La Crama Histria se fac progrese! Sigur, poti spune ca anul trecut Ammos Rose a fost Cabernet si Feteasca Neagra, iar anul acesta este Cabernet cu Merlot, sau ca au fost alte conditii climatice, insa, pentru mine, vinul 2017 este un cert progres fata de 2016. E pur si simplu un vin mai fin, mai baubil. Desi s-a pastrat un caracter robust, apasa mai delicat pe papile, aroma de fruct e mai usoara, cu fructe rosii mai usor recognoscibile si un gust sec, fara compromisuri, insa cu o aciditate bine integrata. Finalul denota o buna remanenta, fructat-vegetala.

 • LA FIOLE BLANC 2017Maison Brotte LA FIOLE BLANC 2017 26 mai 2019

  In anii 50 Charles Brotte a dorit sa-si puna vinurile intr-o sticla deosebita. Tema a fost miscarea vitei de vie sub puternicele rafalele ale Mistralului, celebrul vant care matura an de an sudul Frantei. Un sticlar din regiune si-a incercat norocul iar rezultatul il vedem si astazi. Vinul din sticla este un Cotes du Rhone alb, amestec de Grenache blanc, Clairette si Viognier. Aromele sunt delicate cu note amintind de lime, piersici si mandarine, avand o corpolenta respectabila care integreaza cu succes aciditatea. Rezultatul este un gust placut si lin curgator, cu remanenta dulceag-acrisoara. Un vin amabil!

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

CUARTZ BRUT ROSE - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Crama Girboiu este reprezentanta noii generatii a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine o suprafata mare, de aproximativ 200 de...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.