George Mitea

Pasionat de vinuri

“2009 a fost un an bun pentru blogurile avand ca subiect vinul. Si primul din ele a fost lucruribune, scris de George Mitea, galatean, absolvent de filosofie si drept. Blogul si-a facut o “marca” din “somelaria culturala”, adica descrierea vinurilor in legatura cu filme, muzica, carti si idei. Pasiunea pentru vin se revarsa uneori si in alt mod decat virtual, George organizand ocazional degustari tematice in orasul de la Dunare. Colaborator al mai multor publicatii specializate din domeniul vinului sau generaliste.” E ciudat sa scrii la persoana a treia despre tine insuti, biograful personal fiind in concediu de odihna in aceasta perioada. Pentru ca multi dintre dumneavoastra mi-au calcat deja pragul virtual, din moment ce va intereseaza vinul cu staif, cunoasteti deja “marfa”. Sper sa va fie de folos notele mele- acum si pe Un Vin pe Zi! :)

Comentariile lui George Mitea
  • ZANA ZANELOR...Domeniul Muntean ZANA ZANELOR FETEASCA NEAGRA 2017 22 mai 2019

    Zana Zanelor este o Feteasca Neagra din Dealu Mare. Are arome funky, lucru bun sau rau in functie de respondent, si o aciditate ridicata, usor iesita din corp. 

  • JELNA MO / FR 2018Jelna JELNA MO / FR 2018 08 mai 2019

    Iata un mix destul de logic si popular, incercat si de altii, intre Muscat ottonel si Feteasca regala, in care MO vine cu aroma usor de recunoscut, iar FR cu aciditatea caracteristica. Totusi acest exemplar de la Crama Jelna din Bistrita-Nasaud inseala asteptarile, oferind altceva decat un demisec aromatic cu putina aciditate cat sa poata curge toata noaptea, la o nunta. Vinul de azi este mult mai serios de atat, fara insa a-i lipsi deloc simtul umorului. Aromatica amintind de flori albe, fân, piersici albe, mere, citrice, se continua cu un atac viguros, sec, corp robust cu remanenta dulce-acrisoara, insa bine moderata, lasand o impresie foarte placuta si racoritoare. E un vin cu care sper sa ma intalnesc des in aceasta vara.

  • BACANTA FETEASCA...Crama Girboiu BACANTA FETEASCA NEAGRA 2015 25 aprilie 2019

    Bacanta Feteasca Neagra 2015 este unul din cele mai bune vinuri rosii din Vrancea disponibile in acest moment. Aromatic vorbim de prune (in diferite ipostaze) si condimente (scortisoara, cuisoare, piper, vanilie), pielarie fina si foaie de tutun, insa ceea ce conteaza cu adevarat este impresia de vin puternic, chiar prea puternic la cei 15% alc, cu "musculatura" tanica bine finisata de maturarea in stejar. Asa incat ceva moderatie si un joc subtil cu temperatura de consum ne pot ajuta sa-l apreciem mai mult.

  • JELNA MO / FR 2018Jelna JELNA MO / FR 2018 25 aprilie 2019

    Iata un mix destul de logic si popular, incercat si de altii, intre Muscat ottonel si Feteasca regala, in care MO vine cu aroma usor de recunoscut, iar FR cu aciditatea caracteristica. Totusi acest exemplar de la Crama Jelna din Bistrita-Nasaud inseala asteptarile, oferind altceva decat un demisec aromatic cu putina aciditate cat sa poata curge toata noaptea, la o nunta. Vinul de azi este mult mai serios de atat, fara insa a-i lipsi deloc simtul umorului. Aromatica amintind de flori albe, fân, piersici albe, mere, citrice, se continua cu un atac viguros, sec, corp robust cu remanenta dulce-acrisoara, insa bine moderata, lasand o impresie foarte placuta si racoritoare. E un vin cu care sper sa ma intalnesc des in aceasta vara.

  • SFANTUL GHEORGHE 2017Crama Oprisor SFANTUL GHEORGHE 2017 18 aprilie 2019

    Desi vinul se prezinta acum imberb, cu roba rosie rubinie cu reflexii purpurii, cu arome mustoase de fructe rosii si negre, picanterii bine alese (vanilie, o adiere de scortisoara), gust suculent, dulce acrisor, cu taninuri prezente, dar amabile, dulci, si remanenta decenta in profil fructat-picant, sunt convins ca implica un potential de evolutie. Anul trecut am gustat un sfant din 2011 si...minune dumnezeiasca! Era bine merci, cu finetea unuia trecut prin viata. La asta contribuie, fara indoiala, si sigiliul din ceara, pe langa sticla de buna calitate.

  • ALIRA FETEASCA...WineRo ALIRA FETEASCA NEAGRA 2014 17 aprilie 2019

    Intruparea 2014 a fetestii negre de la Aliman ofera aceeasi satisfactie ca de obicei fanilor cramei, propunand arome de maturare (si maturitate, mai ales din punct de vedere vizual), cu pielarie si tabac, picanterii orientale si fructe negre zaharisite. Insa marca cramei este gustul catifelat. Sigur "catifelat" e o senzatie tactila, insa cred ca intelegem sentimentul de moliciune levantina si de densitate, de plinatate. Aciditatea nu e foarte evidenta in ansamblu, insa asta nu insemna ca nu-i acolo, ci doar ca nu e atat de evidenta ca la alte vinuri rosii. Chiar si remanenta e dintr-un registru de bombonerie. Pana la urma e o expresie buna a unui anumit tip de a face vinul.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

EPICENTRUM MUSCAT OTTONEL & ALIGOTE 2017 - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018 Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.