✅ Vezi recomandarile expertilor pentru Paste
🐰 Vezi toate vinurile la oferta!
Ma numesc Darius Pripon, sunt nascut, crescut in Cluj-Napoca si sunt inginer oenolog adica winemaker. Ca si calatorie si formare profesionala, am vinificat in Franta/Cote Roannais, Romania/Dealu Mare/ Dobrogera/ Transilvania-Lechinta, Noua Zeelanda/Marlborough. Ca si scolarizare am urmat cursurile Universitatii de stiinte agricole si medicina veterinara din Cluj, specializare horticulutra/oenologie, continuand cu un master in tehnologie oenologica la Universitatea politehnica din Valencia. In anul 2016 am avut norocul de inca o specializare in viticultura, vinificatie biologica si biodinamica, in nordul Italiei, la Giotto Consulting. De-a lungul carierei am avut ocazia sa creez vin organic, biodinamic, sustenabil, standard cat si Kosher.
Sunt un om pentru care vinul este sinonim cu viata mea, impartindu-mi cu acesta aproape in intregime, toate zilele mele. La varsta de 18 ani(am 29 acum) am inceput sa ma aventurez in blogging-ul de vin, compunand pe pagina trup,suflet si vin. Aceast dialog, deloc frivol pe care l-am purtat mereu cu vinul, l-am insemnat si continui sa il însemn si sa il impartesc cu voi.
Daca esti aici, stim deja ca iti plac vinurile bune.
Vrei sa povestesti pe site despre pasiunea ta?
Cateodata, vinul ti se releva printr-un simbol, un cuvant, o imagine, altadata te poarta prin orchestratia unei ode sau tonurile unui K-pop. Ei bine, vinul de azi este o bucurie nascuta in diminetile insorite ale sudului italian. Pasiunea si exuberanta Negroamaro-ului din Salento are o implozie in editia F a celor de la San Marzano. Nasul e ca o explozie intr-un corset de titan, cei 400 de cai ai hergheliei aromatice descaleca in note profunde de cirese, smochine si kaki. Fructele sunt foarte precis completate de aromele datorare stagiului de maturare al vinului in barrique si anume cacao, vanilie, nucsoara. In pahar, licoarea se gaseste, expansiva, feminina, cu toate colturile date prin dalta unui renascenstist obsedat de perfectiune. Structura este eleganta, suculenta, avand textura unui tartat de wagyu. Vinul aluneca pe neobservate in post-gust si surprinde, credeti-ma surprinde, tot acest peisaj ce pare intreg, prin aparitia unor note de eucalipt si nuca de cocos. Negroamaro-ul nostru astfel puncteaza prin faptul ca se poate darui tuturor in aceasi masura, nepartinitor.
Cateodata, vinul ti se releva printr-un simbol, un cuvant, o imagine, altadata te poarta prin orchestratia unei ode sau tonurile unui K-pop. Ei bine, vinul de azi este o bucurie nascuta in diminetile insorite ale sudului italian. Pasiunea si exuberanta Negroamaro-ului din Salento are o implozie in editia F a celor de la San Marzano. Nasul e ca o explozie intr-un corset de titan, cei 400 de cai ai hergheliei aromatice descaleca in note profunde de cirese, smochine si kaki. Fructele sunt foarte precis completate de aromele datorare stagiului de maturare al vinului in barrique si anume cacao, vanilie, nucsoara. In pahar, licoarea se gaseste, expansiva, feminina, cu toate colturile date prin dalta unui renascenstist obsedat de perfectiune. Structura este eleganta, suculenta, avand textura unui tartat de wagyu. Vinul aluneca pe neobservate in post-gust si surprinde, credeti-ma surprinde, tot acest peisaj ce pare intreg, prin aparitia unor note de eucalipt si nuca de cocos. Negroamaro-ul nostru astfel puncteaza prin faptul ca se poate darui tuturor in aceasi masura, nepartinitor.
Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...