Cosmin Tudoran

Pasionat de vinuri

Sunt Cosmin Tudoran, recunoscut lately ca fiind #profudevin, iar pentru mine vinul este noua muzica. Spun asta pentru ca vinul are o parte in plus fata de muzica, partea senzoriala fiind completa. Ascult, trag concluzii si recomand. Am descoperit aceeasi pasiune si interes fata de domeniu ca pe vremea cand 'vindeam fan’. Sunt un geaman curios ce a trecut prin mai multe serii de cursuri, calificari, niveluri si, mai ales, vinuri. Puzzle-ul lumii vinului are 1.000.000 de piese si am descoperit ca abia am reusit sa-i montez colturile. Instig la degustari din placere, foame sau chiar curiozitate, la savurarea consumului, a povestii cat si a refrenului construit din diferitele sunete scoase de dopuri. Construiesc serialul #profudevin dupa chipul si asemanarea mea, revenind la ideea ca ‘music is fun’, mai ales daca e scrisa cu vin.

Comentariile lui Cosmin Tudoran
 • CLOS LUNELLES 2011Castillon CLOS LUNELLES 2011 22 martie 2019

  Ne bucuram astazi de un bordolez mai vocal, un partener de nadejde-n seratele post cina fix aproape de seriale. Caci nu poti sa-ti bati joc de sentimentele tale neoferind atentia meritata licorii de azi. Bordolez, deci threesome M/CF/CS, dar procentaje diferite. Majoritar merlot. Tanini? Apti serviciu medical. Extract? Oh, dar mult. Culoare ampla, nas frumos si discret, fruct negru si accente de piele. POst gust lung, amplu, aceleasi note de mure si coacaze, tabac, cicoare si o doza scurta de ciocolata. Un vin usor masculin, dar de final de seri romantice. A se deschide inainte de preludiu.

 • CANTUS PRIMUS...Vitis Metamorfosis CANTUS PRIMUS FETEASCA NEAGRA 2016 21 martie 2019

  Seara, cina dupa o zi obositoare dar totusi plina de reusite. Asa mi imaginez momentul in care trebuie sa deschizi aceasta sticla si trebuie sa citesti “incantatia” lui Ovidius de pe eticheta. Daca iti poti imagina vreo melodie pe fundal e si mai bine. Personal cred intr-un cvartet de coarde. I Avem un vin sobru, corpolent, frumos, bine structurat, amplu. Avem o Feteasca Neagra feminina dar sobra, ca un personaj cheie din istoricul familiei. Genul de mama serioasa, cu tact, cu vorbe bine ticluite, nestiind daca toate adevarurile sunt reale dar foarte strengar povestite. Ai in pahar o poveste rubinie, de-o culoare exemplara, un nas intre pruna si cafea, magiun si cirese, tanini robusti dar totusi rotunjori, cu un final ce nu se lasa usor dus. Cred ca tocmai am luat o cina singur prin aceasta sticla ce ascunde atat de frumos alcoolul incat nu-mi pare rau de ora petrecuta alaturi de licoare. De tinut ascuns, pentru seri de iarna la NETFLIX sau carte in canapeaua preferata.

 • FAUSTINO V RESERVA 2009Faustino FAUSTINO V RESERVA 2009 17 martie 2019

  As zice ca primii ochi nu cad pe morga “actorului” de pe eticheta, Faustino V, acest spaniol de talie, ci pe sticla. Salblarea acesteia lasa semne de intrebare. Pentru o reserva de 10 ani ni se dezvlauie un vin viu inca pe culoare, prima adiere venind cu arome de fructe negre, prune si visine amarui. Combinate cu tente de condimente uscate si piele, aciditatea pare una cumva aidoma visinelor amarui ce sta foarte bine langa taninurile granulte. Postgustul este lung si echilibrat. Un vinut demne de dupa amieze mai colorate sau o zi de luni stresanta, dar cu ceva carne pe gratar.

 • VIA COLTUL PIETREI -...Vitis Metamorfosis VIA COLTUL PIETREI - SYRAH 2016 14 martie 2019

  Syrah, acest strugure copil din flori intre 2 soiuri de sud de Franta, as spune ca n-ar avea prea multe in comun cu tara noastra. N-ai putea zice, ah, uite un bun syrah/shiraz de Romania. Totusi, revenind la baza as emite opinia ca syrah-ul de Colt al Pietrei, cu al sau sol calcaros si pietros vine cu ceea ce te-ai astepta de la un vin de calibru. Sobru, serios, cam pus pe lucruri grele, concentrat pe culoare, pe nas cu note de ciocolata si ceva piele plus mici hinturi de eucalipt. Parca e descriere de serie, dar nu vad alta varianta. Vinul ascuns in sticla ce iti preda terroir-ul pe contraeticheta pare mai degraba insotitor de masa decat de poveste, are o robustete aparte si un drum sigur. Avand un 2016 atat de ferm cred intr-o ascundere a sticlelor sub scara vreme buna de aici inainte.

 • IL BRUCIATO BOLGHERI...Marchese Antinori IL BRUCIATO BOLGHERI 2015 04 martie 2019

  M-am pregatit pentru vinul de azi servind inainte un taco sanatos. Ce sa-i faci, la taninii din sticla am avut nevoie. La primul nas am avut nevoie de mai multa aerare, rotind paharul constant. Se dezvolta imediat dupa primele note de fruct negru, cireasa, mure. Apare un corp suplu, o piele si-o vanilinà, ceva toast si lemn. alcool, aciditate medie, post gust destul de lung. Am senzatia ca mai are nevoie de ceva ani, ca sa se matureze simpatic. Alcool bine integrat, gruparea de greuceni (CS, M, Sangiovese, Syrah) nefacand altceva decât sa mai ceara un alt pahar.

 • EREMO SAN QUIRICO 2015Nativ EREMO SAN QUIRICO 2015 28 februarie 2019

  Cu vinul asta trebuie sa ai rabdare. Odata ca sa se deschida, apoi, dupa ce l-ai savurat, sa se matureze. La tine-n colectie. Mi se pare un vin demn de cateva cutii. Soiul din sticla vine din Grecia, dar prinde bine la Sud de Italia. Pare lectie invatata. Vinul are corp amplu, se desfasoara ca un actor mare pe scena, pleaca cu replici scurte de coacaze si mure, cu piele, note firave de tutun, ca sa ajunga la un ropot de aplauze vis-a-vis de corpolenta si tanini, aciditate si balans. Un fade-out de toata uimirea, cu complexitate si armonie. Un vin frumos. L-as vedea cu pork in pita, burger sau ceva asiatic in sos de soia.

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

EPICENTRUM MUSCAT OTTONEL & ALIGOTE 2017 - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018 Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.