Cosmin Tudoran

Pasionat de vinuri

Sunt Cosmin Tudoran, recunoscut lately ca fiind #profudevin, iar pentru mine vinul este noua muzica. Spun asta pentru ca vinul are o parte in plus fata de muzica, partea senzoriala fiind completa. Ascult, trag concluzii si recomand. Am descoperit aceeasi pasiune si interes fata de domeniu ca pe vremea cand 'vindeam fan’. Sunt un geaman curios ce a trecut prin mai multe serii de cursuri, calificari, niveluri si, mai ales, vinuri. Puzzle-ul lumii vinului are 1.000.000 de piese si am descoperit ca abia am reusit sa-i montez colturile. Instig la degustari din placere, foame sau chiar curiozitate, la savurarea consumului, a povestii cat si a refrenului construit din diferitele sunete scoase de dopuri. Construiesc serialul #profudevin dupa chipul si asemanarea mea, revenind la ideea ca ‘music is fun’, mai ales daca e scrisa cu vin.

Comentariile lui Cosmin Tudoran
  • VIOGNIER RESERVE...Gerard Bertrand VIOGNIER RESERVE SPECIALE 2017 18 mai 2019

    Sud de Franta insorita, bogata si spicey pentru o zi de sambata atat de nordica. Soiul de azi e un star nascut la nord de Rhone, acest rau ce duce cu dansul mistralul, vant care bate mai rau ca Halep suparata. Viognierul lui Gerard, racorit de acest mistral, face cam acelasi lucru cu degustatorul. E unul din albele complexe, care calca pe urmele chardonnayului. Desi corpolent si amplu, racoreste si imbogateste. Falduri de piersici, mango si fruct copt insotesc mineralitatea si prospetimea specifica sudului. Piersica si para coapta. Racorit la un 8 grade face casa buna cu pestele sau pastele.

  • SFINTII CONSTANTIN...Crama Oprisor SFINTII CONSTANTIN SI ELENA 2017 16 mai 2019

    “Constantin si Elena“ e un dascal sobru care e surprins doar ce paseste-n clasa. Pare serios și sever, dar după o vreme scurtă se-mbie la viață. Îti deschide apetitul. Vișine negre par să răsară-n prim nas, ciocolate și fructe copte. Negru. Ca paltonul alcoolului ce pare sa imbrace paharul, catifelat si matasos. Are o morga serioasa, dar fructul ascuns convinge, completeaza si aduce note noi de visine, mure si coacaze. E genul de dascal pe care-l tii minte si-l dai exemplu ulterior. Genul pe care l-ai “colectiona”.

  • ROSE ZWEIGELT &...Villa Vinea ROSE ZWEIGELT & PINOT NOIR 2018 15 mai 2019

    Astazi ne racorim cu cel mai cunoscut strugure din Imperiu, acest mostenitor al Blaufränkischului si St. Laurent, Zweigelt. Dimpreuna cu Pinot Noir, caci avem in cupaj dintre acesti doi struguri care par a face casa buna. Legat de Zweigelt, soiul este venit pe Tarnave cu ajutorul Villei Vinea si bucura prin faptul ca ar fi cam unic in colectia ampelografica a tarii. Inegalabil, prim balerin. Sub sticla se ascunde ceva mineral, proaspat, cu aciditatea merisoarelor de vara. Un nas de cirese completeaza paletarul de fragute si corcoduse. Gustativ apare o salinitate aparte, franchetea acestui rose reusind sa completeze cu brio mineralitatea si acel “crocant” pe care-l vrei la un vin proaspat. L-as vedea langa paste sau pizza quatro formaggi.

  • SMERENIE 2016Crama Oprisor SMERENIE 2016 07 mai 2019

    Smerenia vine cu culoare. Vine cu un rosu catifea atat de frumos ca ti-ai pata camasa doar din respect fata de pigmentii carotenoizi. Cupajul de an 2016 din cea mai mediteraneeana zona a patriei, aduce in cupa un mix de 3 soiuri mixate de aceeasi vinificatori. Oltenia profunda aluneca pe ritmuri de visina, structura matasoasa, tanini medii si aciditiate specifica. N-are o corpolenta uriasa, dar e un vin extractiv, frumos pe nas si demn gustativ. Ciocolata, cireasa neagra, lemn ascuns, bine integrat, putina nuca si spre final oleaca de ciuperca. Am baut sticla cu numarul 2303 atribuind o carne de pasare! de casa. A mers ca unsa. Cu unt!

  • JAR SR 2016Dagon Winery JAR SR 2016 04 mai 2019

    Ca sa te pui pe jar, azi, n-ai nevoie de multa pregatire. Cupajul bordolez in varianta mioritica (pe care tare-l apreciez) aduce-n sticla la fel de supla o licoare de un echilibru galant. Avem fruct, avem nas, avem si tanini, avem o “masa” imbelsugata dar nu foarte greoaie. Parca suntem la cura dar n-am face rabat la ceva. Cirese, mure, o pruna uscata, putina cafea si piele, toate aranjeaza platoul astfel incat sa nu lasi prea mult incarcat. Avertizarea contraetichetei cum că vinul va continua a evolua mi se pare putin cam inflacarata. Cine mai asteapta astazi..

  • BACANTA FETEASCA...Crama Girboiu BACANTA FETEASCA NEAGRA 2015 25 aprilie 2019

    Fie ca aceasta Feteasca Neagra sa va bucure si voua papilele precum mie. Jucausa-n pahar, mi-a dansat in ochi ca mai apoi in nas de toata pomina. Cotesteanca prezinta o conformatie chipesa, armonioasa, cu condimente exotice pe langa nota de pruna si cireasa. Straiul lung de stejar aduce un corp darz, o structura atletica si tanini copti. L-am aerat olecuta si l-am trecut prin combinatie de n luate cate k, unde n era paharul iar k-ul era o friptura de porc. N-ar trebui sa te cotesti, nici sa te opintesti. Te hotarasti?

Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

EPICENTRUM MUSCAT OTTONEL & ALIGOTE 2017 - Crama Girboiu
Crama Girboiu

Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018 Crama Girboiu reprezinta noua generatie a vinului din Vrancea. Este o afacere de familie infiintata in anul 2005, care detine...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.