Vino in magazinul Club.unvinpezi.ro - avem doar vinuri bune, selectate de specialisti, la cele mai bune preturi!

Cosmin Grozea

Pasionat de vinuri

Provenind din sectorul finantelor, am avut ocazia in decursul timpului sa intalnesc cateva vinuri care m-au impresionat in mod special si care mi-au deschis apetitul pentru aceasta pasiune. Autodidact, am inceput sa ma documentez citind numeroase carti despre vin, sa particip la targuri internationale de vin din Europa si sa vizitez multe crame celebre din Franta, Italia, Spania, Grecia si Romania. Din aceasta pasiune s-a nascut blogul si jurnalul meu online: From Grapes to Wine, unde se regasesc toate impresiile mele despre vinurile degustate si despre cramele vizitate. Sunt un colaborator constant al revistei Vinul.ro, cu articole si recomandari de vin lunare, avand de asemenea aparitii in diferite alte reviste si ziare din tara. In aceasta calatorie senzoriala am descoperit ca majoritatea creatorilor acestor vinuri, oameni perfectionisti si extrem de pasionati de munca lor, sunt persoane la fel de interesante ca si vinul pe care-l produc. Placerea de a savura un vin este si mai mare cand te bucuri de compania creatorului sau, afland direct povestea fiecarui an si vin in parte.
Va invit sa descoperim vinul impreuna.

Comentariile lui Cosmin Grozea
  • ONE & ONLY PROSECCO...Fantinel ONE & ONLY PROSECCO MILLESIMATO 18 martie 2016

    Un Prosecco ce introduce conceptul de Single Vineyard. Profilul aromatic este ceva mai neutru dar se simt aromele de mere verzi si citrice. In gust da senzatia de sec, cu bule dese si mici, si aciditate ce confera prospetime. Aromele sunt mai discrete, acest lucru recomandandu-l mai mult ca aperitiv.

  • TERRAZAS MALBEC 2013Moet Hennessy Wines TERRAZAS MALBEC 2013 14 martie 2016

    Un Malbec ce provine din vite de vie aflate la altitudini mari de peste 1000 de metri, are o culoare aproape opaca, rosie purpurie. Este un vin extrem de fructat in arome, predomina prunele uscate, smochinele si florile de primavara, cu note de caramel si vanilie date de maturarea la butoaie de stejar. In gust are volum si consistenta, ofera senzatia de carnos, aromele de fructe negre si de cappucino imbraca frumos structura de tanin dulce. Este un vin care aerat 1-2 h se va bea bine deja si azi. Incercati alaturi de carne pe gratar sau miel la cuptor.

  • CUVÉE IX 2013LacertA Winery CUVÉE IX 2013 10 martie 2016

    Culoarea este visinie inchisa aproape opaca. Un vin tanar care ar fi recomandat sa fie pastrat la sticla inca o perioada pentru a putea integra mai bine aromele de baric. Un profil aromatic dulce ce aminteste de smochine si fructe negre cu izuri de condimente si vanilie.

  • TANNAT 2012Pisano TANNAT 2012 08 martie 2016

    Strugurele Tannat este cunoscut ca foarte bogat in tanin si in trecut greu accesibil de consumat cu placere tocmai datorita acestei caracteristici. Multumita noilor tehnologii de micro-oxigenare, astringenta a fost inlaturata iar vinurile au devenit abordabile chiar din tinerete. Culoarea este rosie intensa visinie. Exista o fructuozitate ampla la nivelul nasului, complementata de notele de condimente si ciocolata. In gust taninul este ferm dar in nici un caz abraviz, amplu si echilibrat, cu frumoase arome de cirese negre si ciocolata. Final mediu, proaspat. Beneficiaza de o aerare de minim 30 min.

  • VALBUENA 2009Vega Sicilia VALBUENA 2009 04 martie 2016

    Unul dintre cele mai apreciate vinuri spaniole realizat de cea mai cunoscuta crama din Ribera del Duero: Vega-Sicilia. Cu o istorie mai lunga de 100 de ani, Vega-Sicilia continua sa faca vinuri ce impresioneaza si rezista mult in timp. Valbuena este lansata la aprox 5 ani de la recolta. Culoarea este visiniu-purpurie aproape opaca. Nasul este complex, intens si elegant, avand profunzimea vinurilor mari ale lumii. Notele de fructe negre coapte: mure, afine si cirese negre, se imbina armonios cu cele de ciocolata neagra, lemn dulce si note sangvinice, avand o prospetime data de aromele mentolate de cedru. In gust este amplu si puternic, extractivitatea mare fiind bine echilibrata de taninul dulce ce-si face simtita prezenta pe gingii si de aciditatea vie. Foarte bogat si intens in arome in gust, ramane proaspat in ciuda concentratiei mari a texturii si a aromelor de fructe coapte. Final lung si intens, ce se continua mult in postgust. Este un vin care desi impresioneaza inca de pe acum, lasa loc sa surprinda si mai mult pe cei care vor avea rabdare sa-l lase neatins inca 10-15 de ani. Din experienta mea varsta magica de consumat este la 10 ani de la recolta.

  • CHATEAU DE VIVIERS...Lupe Cholet CHATEAU DE VIVIERS CHABLIS 1ER CRU 2011 18 februarie 2016

    Un Chablis Premier Cru care pastreaza o anume tipicitate a regiunii din care provine, cu note citrice intense si mineralitate ca de calcar si fum in nasul de complexitate medie. Aciditate relativ scazuta pentru un Chablis, dar care-l face mai accesibil de consumat azi.

Livrare gratuita

pentru comenzi de min. 4 sticle sau 200 RON in Bucuresti si de 6 sticle in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

VALEA ASCUNSA SAUVIGNON BLANC 2020 - Valea Ascunsa
Valea Ascunsa

Medalie de Aur - Vinarium 2021, Medalie de Argint - Cool Climate Wine Awards 2021 Podgoriile Valea Ascunsa se intind pe 20 de hectare de teren pe dealurile din...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.