Vinul de azi este ca o cofetărie, cu arome de vanilie, ciocolată, fructe din belşug, dar mai degrabă topite în zahăr. Corp mediu, taninuri polisate, moi, cu senzaţii de condimente dulci pe final. E fidel stilului care a făcut vinurile de Apulia atât de populare la noi, aşa că fanii zonei au o alegere uşoară azi.
Deschide review
Vinul de azi este ca o cofetărie, cu arome de vanilie, ciocolată, fructe din belşug, dar mai degrabă topite în zahăr. Corp mediu, taninuri polisate, moi, cu senzaţii de condimente dulci pe final. E fidel stilului care a făcut vinurile de Apulia atât de populare la noi, aşa că fanii zonei au o alegere uşoară azi.
Inchide review
Se pare că e așa, o modă acum cu Primitivo. Pe unde merg, pe unde mă-nvârt, la ce masă mai simandicoasă stau, hop că apare și balerca de Salerno. De unde afinitatea asta aparent națională pentru un vin roșu sec made in Italy? Încerc să-mi explic: prima la mână, vinul este gustos și ușor de înțeles. A doua la mână, e remarcabil de prietenos cu băutorul pentru stilul în care se încadrează (simt cu siguranță că și Masso Antico de azi are ceva appassimento în gene, iar vinurile meșteșugite prin acest procedeu sunt, de regulă, mai...
Deschide review
Se pare că e așa, o modă acum cu Primitivo. Pe unde merg, pe unde mă-nvârt, la ce masă mai simandicoasă stau, hop că apare și balerca de Salerno. De unde afinitatea asta aparent națională pentru un vin roșu sec made in Italy? Încerc să-mi explic: prima la mână, vinul este gustos și ușor de înțeles. A doua la mână, e remarcabil de prietenos cu băutorul pentru stilul în care se încadrează (simt cu siguranță că și Masso Antico de azi are ceva appassimento în gene, iar vinurile meșteșugite prin acest procedeu sunt, de regulă, mai compacte). A treia la mână, vinul nu e lipsit de o oarecare eleganță, iar finalul lung și cald impresionează chiar pe cei mai puțini atenți la ceea ce beau. A patra la mână ar fi că Primitivo scoate vinuri foarte versatile, extrem de ușor de asociat cu bucătăria. Mai ales în combinație cu bucatele grase, ardelenești, strălucește, așa cum o face de altfel și alături de brânza dobrogeană aceea untoasă. A cincea la mână am zis că o țin pentru mine, dar, na. fiindcă insistați, v-o spun: dintre toate "Primitivele" cu care m-am întâlnit în ultimele luni, Masso Antico e cel care m-a dus de nas cel mai mult. Și afirm asta în cel mai bun sens al cuvântului. ________________________________________
Inchide review
Un Primitivo în registrul clasic al exemplarelor concentrate şi profunde care este trădat încă din pahar de culoarea opacă şi rubinie şi de notele olfactive în diverse declinaţii de fructe (prune, cireşe negre, mure) asociate tuşelor de ciocolată neagră, vanilie şi tutun. Gustul este plin, moale, rotund cu taninuri coapte, catifelate, pierdute în faldurile de fruct ce continuă notele dulcege din nas asociindu-le cu ceva aluzii piperate pe final. Un vin în maniera consacrată de “Luca Maroni” care nu îi va dezamăgi pe amatorii stilului respectiv!
Deschide review
Un Primitivo în registrul clasic al exemplarelor concentrate şi profunde care este trădat încă din pahar de culoarea opacă şi rubinie şi de notele olfactive în diverse declinaţii de fructe (prune, cireşe negre, mure) asociate tuşelor de ciocolată neagră, vanilie şi tutun. Gustul este plin, moale, rotund cu taninuri coapte, catifelate, pierdute în faldurile de fruct ce continuă notele dulcege din nas asociindu-le cu ceva aluzii piperate pe final. Un vin în maniera consacrată de “Luca Maroni” care nu îi va dezamăgi pe amatorii stilului respectiv!
Inchide review
Vinul de azi este ca o cofetărie, cu arome de vanilie, ciocolată, fructe din belşug, dar mai degrabă topite în zahăr. Corp mediu, taninuri polisate, moi, cu senzaţii de condimente dulci pe final. E fidel stilului care a făcut vinurile de Apulia atât de populare la noi, aşa că fanii zonei au o alegere uşoară azi.
Deschide review
Vinul de azi este ca o cofetărie, cu arome de vanilie, ciocolată, fructe din belşug, dar mai degrabă topite în zahăr. Corp mediu, taninuri polisate, moi, cu senzaţii de condimente dulci pe final. E fidel stilului care a făcut vinurile de Apulia atât de populare la noi, aşa că fanii zonei au o alegere uşoară azi.
Inchide review
Se pare că e așa, o modă acum cu Primitivo. Pe unde merg, pe unde mă-nvârt, la ce masă mai simandicoasă stau, hop că apare și balerca de Salerno. De unde afinitatea asta aparent națională pentru un vin roșu sec made in Italy? Încerc să-mi explic: prima la mână, vinul este gustos și ușor de înțeles. A doua la mână, e remarcabil de prietenos cu băutorul pentru stilul în care se încadrează (simt cu siguranță că și Masso Antico de azi are ceva appassimento în gene, iar vinurile meșteșugite prin acest procedeu sunt, de regulă, mai...
Deschide review
Se pare că e așa, o modă acum cu Primitivo. Pe unde merg, pe unde mă-nvârt, la ce masă mai simandicoasă stau, hop că apare și balerca de Salerno. De unde afinitatea asta aparent națională pentru un vin roșu sec made in Italy? Încerc să-mi explic: prima la mână, vinul este gustos și ușor de înțeles. A doua la mână, e remarcabil de prietenos cu băutorul pentru stilul în care se încadrează (simt cu siguranță că și Masso Antico de azi are ceva appassimento în gene, iar vinurile meșteșugite prin acest procedeu sunt, de regulă, mai compacte). A treia la mână, vinul nu e lipsit de o oarecare eleganță, iar finalul lung și cald impresionează chiar pe cei mai puțini atenți la ceea ce beau. A patra la mână ar fi că Primitivo scoate vinuri foarte versatile, extrem de ușor de asociat cu bucătăria. Mai ales în combinație cu bucatele grase, ardelenești, strălucește, așa cum o face de altfel și alături de brânza dobrogeană aceea untoasă. A cincea la mână am zis că o țin pentru mine, dar, na. fiindcă insistați, v-o spun: dintre toate "Primitivele" cu care m-am întâlnit în ultimele luni, Masso Antico e cel care m-a dus de nas cel mai mult. Și afirm asta în cel mai bun sens al cuvântului. ________________________________________
Inchide review
Un Primitivo în registrul clasic al exemplarelor concentrate şi profunde care este trădat încă din pahar de culoarea opacă şi rubinie şi de notele olfactive în diverse declinaţii de fructe (prune, cireşe negre, mure) asociate tuşelor de ciocolată neagră, vanilie şi tutun. Gustul este plin, moale, rotund cu taninuri coapte, catifelate, pierdute în faldurile de fruct ce continuă notele dulcege din nas asociindu-le cu ceva aluzii piperate pe final. Un vin în maniera consacrată de “Luca Maroni” care nu îi va dezamăgi pe amatorii stilului respectiv!
Deschide review
Un Primitivo în registrul clasic al exemplarelor concentrate şi profunde care este trădat încă din pahar de culoarea opacă şi rubinie şi de notele olfactive în diverse declinaţii de fructe (prune, cireşe negre, mure) asociate tuşelor de ciocolată neagră, vanilie şi tutun. Gustul este plin, moale, rotund cu taninuri coapte, catifelate, pierdute în faldurile de fruct ce continuă notele dulcege din nas asociindu-le cu ceva aluzii piperate pe final. Un vin în maniera consacrată de “Luca Maroni” care nu îi va dezamăgi pe amatorii stilului respectiv!
Inchide review